Bearclaw

Alla inlägg under september 2008

Av Rosie-Marie & Harry - 17 september 2008 23:08

Idag skulle jag nog inte ha vaknat. Barnen vaknade tidigt och de var lite trötta småslöade vid tven. 9-åringen gjorde sig klar för skolan, vi gick ut till bussen. Kom in igen tog hand om alla som skulle ha mat m.m Sen fixade jag en bulldeg för 9-åringen ska ha med sig frallor och bullar i morgon när de i hans skolan skall till läger. Och jag gör ju inte lite bullar nej det får blir lite mer än så, fixade detta med hjälp av 1 1/5-åringen. De andra två bråkade fick sära på dem, de blev vänner bråkade igen ja så höll det på hela dagen idag. När väl degen blev klar så satte jag mig hos pojkarna och tittade lite på tv, gav lilltjejen lite mat. Fixade lite lunch åt pojkarna la sedan 1 1/5-åringen började fixa lite bullar, mellan varven av att jag fick säga till de andra två att inte bråka. Till slut var bullarna klara så vi fikade jag och pojkarna, tränade lite efter detta. Sen kom 15-åringen hem då åkte jag iväg och handlade, sprang igenom maxi gillar inte att handla. Väl hemma så började 15-åringen skala potatis, han hade beställt kroppkakor idag. Fixade även degen till frallorna, gjorde ordning allt för att kunna göra kroppkakorna. Och som vanligt blir inget som jag vill, glömde att köpa stövlar till 9-åringen även mer mjöl. Så jag fick gör allt klart så långt jag kunde med det jag hade hemma, samtidigt fick jag hjälpa 9-åringen att plocka ihop det han skulle ha med sig tills i morgon. Gav barnen kvälls mat sen fick de gå och lägga sig, och jag iväg som ett skott till maxi igen (suck). Väl inne på maxi plockade jag ihop det jag skulle ha och ut igen, väl ute i bilen så hade jag ju glömt mjölet. Det var bara att springa in igen, tog mjölet ställde mig i kön sen ut igen. Väl hemma igen så hade lilltösen vaknat gav henne mat gjorde ordning henne för kvällen. Ut i köket och fortsatte med frallorna som hade fått vänta ett bra tag nu, plockade även i ordning allt som man hade tagit fram. De stora pojkarna hade ätit kroppkakorna och de blev godkända. Sen gick de och la sig men så tur hade inte jag, det var bara att spotta sig i näven och fortsätta. Plockade ihop lite, er saker till 9-åringen sen får vi tar det sista i morgon. Ja det var lite vad jag hade gjort idag, ni får ta hand om er. Många kjamar från mig

Har inte glömt utmaningen :)

Av Rosie-Marie & Harry - 16 september 2008 08:27

Det var lite mycket igår så det blev ingen blogg igår. Tiden bara rann iväg man plockade lite fixade mat plockade igen, tvättade lite sen var det mat igen. Och så höll det på hela dagen, sen skulle jag bada de tre minsta killarna. Göra läxa med 9-åringen och se till att han också kom i säng, sen när det var klart så vaknade den lilla och ville ha mat. Sen var det att lägga henne gå ut med Senyaya så hon fick göra ifrån sig, in med henne och ut med de andra två. Satte mig sen och tittade på tv med vår 15-åring, sen gick även han och la sig. Hade svårt att sova så det blev inte mycket sömn i natt, men det är ju inget att gråta för.

Steg upp 06.00 gick ut med Senyay så hon fick göra ifrån sig, sen tog jag ut Gaby själv så gick jag och gjorde mig i ordning. 1 1/5-åringen vaknade gjorde välling till honom, la hundarnas mat i blöt. Sen gjorde jag ordning lite gröt till 15-åringen, väckte 9-åringen fast han var vaken när jag kom upp till honom. Även han fick lite frukost sen såg vi lite tv innan jag följde med honom till bussen, kom in igen gav hundarna maten tog ut dem igen. Ja som ni kan läsa så är man inte sysslolös precis.

Tänkte jag skulle baka lite frallor idag har lovat barnen ett tag nu men har inte haft tid. Ja ni för sköta om er och ta vara på er, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 14 september 2008 20:15

Idag blev det en repris från igår någon av de stora hundarna hade gjort inne, inget kul att komma upp till. Så det var bara att torka upp och vädra för det är ju ingen parfym precis. Släppte ut hundarna fixade välling och la hundarnas mat i blöt. Kopplade på lite kaffe satte mig ner med barnen såg lite barnprogram. Väckte Harry barnen fortsatte och tittade på tv, min pappa kom tog en kopp kaffe ihop. Jag hade fixat lite risgrynsgröt min familj bara älska denna gröt, och jag med för den delen. Och när den var klar så åt de som bara den även min pappa tog en tallrik med gröt. Plockade bort frukosten började sen att fixa lite, Harry fixade lite fönster. Sen åkte vi till Karlskrona och handlade det som fattades, de små barnen följde utom 1 1/5-åringen för han sov 15-åringen passade honom.

Hundarna var så busiga idag de var överallt och lite till, och de hade plockat fram varenda ett märgben de kunde hitta och la det på golvet. Och vad trampa man om inte på ett sådant ben det gör så jjjjjjäää ont, hade plockat bort dem så tog det inte länge fören det var ben på golvet igen. Ja de är som barnen de plocka fram och sen vill de inte plocka undan efter sig. Nej man får lära dem lite hur man gör och har man tur så går det till slut.

Jag hoppas ni har haft en trevlig helg, sköt om er. Kjamen på er

Av Rosie-Marie & Harry - 13 september 2008 12:19

Idag när man vaknade så sken solen och det känns alltid bra när man får lite ljus. Så nu hoppas jag att det skall få vara fint hela helgen, det är alltid skönt när man kan vara ute.  När jag vaknade så var det inte kul för jag fick torka skit Gaby hade gjort inne, även Senyaya hade gjort inne. Men det är inte så mycket, och hon är liten, men Gaby vet vad som är rätt och fel. Men det var bara att plocka upp släppte ut hundarna, la maten i blöt. Sen bar det välling till de två minsta pojkarna, kopplade på tven . Sen vaknade även de andra två pojkarna, men de stora sov som små grisar. Fixade lite kaffe och plockade ordning lite, min pappa kom och Harry gick upp. Satt sedan och pratade lite skit fixade sedan frukost, de största killarna kom när vi hade ätit klart. Så det var bara för dem att plocka bort allt när de hade ätit.

Pojkarna gick ut och lekte och jag la den minsta lilla killen, efter en stund så kom 3-åringen in vi satte oss i soffan tittade lite på tv. Det tog inte lång stund fören han hade somnat, tror han börja bli lite sjuk(inget kul). Min pappa åkte till en vän till honom de skulle åka ut och äta en bit mat.

Gav hundarna märgben alla blev jätte glada så de höll sig sysselsatta ett tag. De fick även ett ben av min pappa, så det var ju en toppen dag för dem. Men det är ju lördag även de skall ha lördagsgodis. Hehehe:  Nej nu skall jag åter gå till mina sysslor, ni får ha en trevlig helg, kjamen på er

Av Rosie-Marie & Harry - 12 september 2008 10:55

Då hade man kurs igår det är alltid lika kul att åka dit, att få träffa sina dansare. Roligt när de tycker att det är roligt, det gör ju att man få en gnista extra. Min mamma var här och passade barnen igår, bjöd henne på mat innan jag skulle åka iväg. Vår lilla tjej (inte hunden) fick följa med mig på kursen, och det gick jätte bra. Jag hade även bakat en kaka som jag bjöd på, det är godare att ta en kaka till kaffet. Sen var det bara att köra hem igen hon lilltjejen sov hela vägen hem. Harry var också på väg hem fast i en annan bil, men jag kom hem först han kom efter 1timme.

Och när man kom hem fick man ett varmt välkomnanden av alla 3hundarna, kunde knappt ta mig in i huset för de ville att man ska se dem. Men jag bruka inte bry mig om dem fören de har lugnat ner sig, så efter en stund kunde jag kela dem lite. Tog ut Senyaya så hon fick göra ifrån sig, och det tog inte lång stund fören hon gjorde det hon behövde. När hon väl var inne så var det de stora hundarna som fick gå ut. Sen kom då Harry och då blev det liv i hundarna igen först Senyaya och sen de andra.

Satt och pratade lite sen gick vi och la oss, vår 1 1/5-åring vaknade gjorde lite vällning till honom. Sen fick han ligga i vår säng, men jag fick lägga han i sin säng efter att han hade vaknat och trodde han skulle vara uppe och leka. Tyckte inte riktigt att det var okej vid 03.00 på morgonen, men hade tur han somnade.

Vaknade som vanligt väckte 9-åringen släppte hundarna och la deras mat i blöt. Kopplade på lite kaffe satte mig hos barnen och pratade lite. Dennis tyckte att hans pappa skulle få sova lite eftersom han kom ju hem igår. Då frågade jag honom varför han fick sova och inte jag, men det var ju synd om pappa han hade jobbat. Jag frågade honom vad jag gjorde då som tog hand allt här hemma, och talade om för honom att jag sover faktiskt mindre än vad pappa gör. Så det är rätt roligt att höra hur barnen tänker, de ser inte att man gör något när man går här hemma och ta hand om allt som behövs göra. Och det är inte lite som man gör när man är hemma med barn och hundar.

Nu får ni sköta om er och ta vara på er, många kjamar

Av Rosie-Marie & Harry - 10 september 2008 18:26

 

Blev lika arg idag när min mamma ringde och talade om att de inte har fått tag i mannen som försökte ta pojken i grannskolan. Man kan tacka gudarna att inget hade hänt mer än att pojken vad rädd, det kunde gå värre. Igår hade jag ett långt samtal med våra barn ang detta, man fick skrämma dem så de fatta hur alvarligt detta kunde gå, och kan gå om det vill sig ila. Men det känns ju inte kul att man skall behöva göra så, men man har ju inget val.

Barnen är som uppvända de är lite förkylda och de är så gnälliga och de bråka mer än vad de någonsin har gjort innan. Det är så tråkigt när man måste skälla på dem hela tiden, så nu har det blivit hård handskarna på. Har försökt att vara lite snällare än vad man borde men nu är det slut, nu får de ta och skärpa sig lite om de vill göra något.

Hundarna är busiga de med Fabian han är bara kol, tycker det är skönast när det är lugnt på de andra två. Men Gaby och Senyaya får man säga till lite då och då, och man får även lägga in Senyaya i buren för att hon skall ta det lite lugnt och vila. Annars vill hon inget annat än leka med Gaby som tur är så är Gaby rätt lugn när de leker inne. Men hon smet ut en dag när jag rastade Senyaya och då fick jag ta in Gaby igen. Det blev lite för bra med leken och det hjälpte inte att man sa till henne, för då kom ju Senyaya. Vår 16-åring hjälpte mig att inhägna runt altan dörren, så nu kan jag släppa ut Senyaya utan att behöva vakta henne. För ibland behöver de andra lite hjälp och då är det skönt att man kan ha dörren öppen och att man vet att hon inte kommer ut.

Ni får sköta om er och hjälp varandra att ha koll om det är något som inte värka stämma, kjamen


Av Rosie-Marie & Harry - 9 september 2008 15:31

Man blir så förbannad min man ringde till mig, för de hade ringt från skolan som vår 9-åring går i. Det hade hänt igår att ett barn i grannskolan höll på att bli bortrövad. Är så sorligt att man skall behöva skrämma sina barn, så att de inte våga närma sig bekanta och okända människor. Är det så svårt att fatta att de dem gör är så jävla fel, de är ju bara barn som inte har gjort något fel. Nej, jag tycker att straffen skall bli hårdare eller lämna dem till allmänheten så kan vi ta hand om dem.  Och jag ska bara säga från hjärtat jag hade inte varit snäll på något sätt och vis. De som rör mina barn begår ett stort misstag, även andras barn för det är något som man inte gör så är det bara. Såg på ett program ang så dana människor, och där talade psykologen om att de inte får umgås med barn själva. Det är som med en alkohollist de kan aldrig dricka sprit mer. Man undrar ju hur man skall göra för att stoppa dessa sjuka människor som gör våra barn ila. Det finns ju tyvärr även föräldrar som gör sina barn ila och detta förstå jag inte, sina barn skydda man. Man skada inte sina kära så är det bara, förstå inte vad som rör sig i deras sjuka huvud. Men helt klart är det helt sjukt. Så nu får man hålla mer koll än vad vi bruka göra, och då är jag redan en riktig höns mamma. Men det känns inte bra att barnen inte skall känna sig trygga. Nej vi måste gå samman och göra så gått vi kan så det inte händer våra barn något. Man vill ju inte läsa om att barn försvinner eller hittat döda.

Vet inte vad vi skall göra men vi måste göra något, vi kan inte sitta i vår soffa och bara prata om det. Det krävs handling bara frågan hur?????

Va nu rädda om er och ta hand om varandra, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 8 september 2008 21:14

Då är man hemma igen, kom i går framåt kvällen. Alla var lite sega när bilen stannade på tomten, men det var bara att ta nya tag. För nu skulle alt som man har burit ut ska ju in, visa saker kunde ju ligga kvar men barnens kläder maten ville jag ta in. Vår äldsta dotter och svärsonen kom en runda på besök de ville gratta 15-åringen, han blev jätte glad över deras present.  Man sprang som en dåre för att komma i ordning, sen var 9.åringen tvungen att duscha innan läggdags. Barnen åt lite kvällsmat sen hoppade de i säng, det tog inte lång tid fören alla sov. Vår dotter och svärson åkte hem, och vårt födelsebarn var helt slut så även han la sig. Även hundarna var helt slut de bara låg ut kastade på golvet. (Det såg så ut)

På morgonen när man vaknade var man lite trött, hade inte sovit så bra. Väckte vår 9-åring de äldsta killarna var redan vakna. Vår 15-åring hade inte sovit så mycket sa han. Det var första gången han skulle köra sin moped till skolan, han har kört på tomten. Men på vägen är det en helt annan sak, och vi är så glada för hans skull. Han får ju en annan frihet, kan åka till kompisar på ett helt annat sätt. Eftersom han kan köra dit själv behöver inte vänta på oss.

Min pappa blev utskriven idag, så jag håller tummen så hårt jag bara kan att han skall klara det. Han skall börja gå på möten en gång om dagen tror jag det var. Så idag är första dagen hemma i sin lägenhet.

Ni får ta vara på det ni har, kjamen på er alla

 

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4 5
6
7
8 9 10
11
12 13 14
15
16 17 18 19
20
21
22
23
24
25
26 27 28
29
30
<<< September 2008 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards