Bearclaw

Alla inlägg under februari 2009

Av Rosie-Marie & Harry - 17 februari 2009 08:30

Ja idag har man kurs igen skall bara gå igenom danserna som de har lärt sig skall även fixa dansbeskrivningarna till dem.

IGÅR: Barnen var ute och lekte men vi fick sparka ut dem sen var de ute i flera timmar. Fick lite hjälp att göra degen till frallor Harry hjälpte mig med det så jag kunde stryka klart kläderna. Så när barnen kom in igår så fick de nybakade frallor och varm choklad och de blev inte ledsna ånej detta tyckte de att vi skulle ha varje dag. Sen var de uppe och lanade med deras storebror medans de två minsta killarna hittade på massa bus bara för att de skulle se dem med. Ja dessa barn man kan inget annat än skratta åt dem fast man kan bli mycket arg på dem.

Då åter går vi till idag: Tänkte jag skulle baka en kaka till kursen och till barnen vet inte vad jag känner att baka. Jag får väl titta lite i bak boken och se vad som ser gott ut sen gör jag något mitt i mellan. Jag anmälde Senyaya till BräkneHoby igår så jag inte glömmer det med så nu är det gjort. Fick även bekräftelsen igår med så nu vet jag att hon är med. Blev så arg på mig själv att jag missade datumet till Hässleholm men sådant händer, nu får de andra en skans(hehehe). Det ska bli roligt och se hur det går för denna lilla tjej för vem tycker inte att sina djur är fina. Idag ska även 9-åringen till sin mormor han bara längtar till att hon skall komma. Fast nu sitter de och spelar sitt spel och 5-åringen har hela tiden sagt till sin storebror han som är 15 att de kan ju lana än då. Vår lilla dotter flytta runt hela sin lek hage de små är starka vill jag säga. Vi bara väntar att hon skall gå utav sig själv eftersom hon har balansen att stå upp utan att hålla i sig. Ja det var lite om oss ni får ha det så bra och kjamen på er.


Av Rosie-Marie & Harry - 16 februari 2009 09:39

Måndag och barnen har börjat sin sportlovsvecka nu blir det att man får underhålla dem i alla fall lite. Mycket gör de själva men vi hade som sagt tänk att göra lite ihop med dem vet inte vilken dag vi skall göra det bara. Vår 15-åring 9-åring och 5-åringen lanade igår det tyckte de var toppen de har ju bara hört de stora säga och göra det. De höll igång rätt länge  i går kväll vi lät dem hålla sig eftersom de inte bruka göra så. Mormor skall hämta 9-åringen i morgon han ska vara där tills fredag de skulle hitta på lite roligt och barnen tycker att det är så roligt att få vara med mormor. Sen när skolan börjar så skulle hon ta de andra pojkarna en och en. Barnen sov till klockan 07.00 idag så man kunde inget annat än att bli förvånad för här hemma så är man vakan innan tuppen. Väckte även Harry vid 08.30 tyckte det räckte med sovandet för honom, han tog ut hundarna en runda. Jag fixade lite kaffe till oss och skulle börja fixa en brasa i storarummet men han inte klart så min man fortsatte vilket var bra. Det var nämligen lite jobbigt med dotter i famnen som mer än gärna ville äta upp tidningspappret som jag skulle lägga i spisen. Nu är alla barnen vakna då räkna jag inte med tonåringarna. Ska strax fixa frukost till dem även hundarna skall få sin mat.

Sitter i soffan och skrattade åt Gaby det är så att Fabian ligger nedanför mig vid vår soffa och Gaby ville också ligga där. Men hon visste inte hur hon skulle lägga sig så hon trängde sig in i mellan den väggen och soffan skulle lägga. Hon lyckades att flytta lite lite på Fabian sen skulle hon lägga sig ner och det gick inte bra eftersom det var för smalt även för henne. Men hon försökte böka sig lite plats till men det var kört så hon såg lite besviken ut när hon insåg att detta inte gick så hon fick vackert gå lägga sig någon annan stans. Man kan inget annat än att skratta åt dem när de håller på.

Ni får ta hand om er och ha en fortsatt bra dag, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 15 februari 2009 13:33

Solen skiner och man blir så pigg det är helt underbart ute tänkte att jag skulle ta ut vagnen och gå en runda med de små barnen och hundarna. Det känns verkligen som vår ute bättre sportlovs väder får man verkligen leta efter. Visst är det konstigt när det är toppen väder så får man slänga ut barnen och när det är skit väder så vill de inget annat än att gå ut. Just så har vi det just nu de vill nämligen också lana och det hjälpte 15-åringen dem med i morse. Så nu är det en annan som har tider för dator spel. Just nu får de vara inne en stund eftersom deras kläder är lite blöta men snart är deras tid ute och då får de hitta på något annat. Själv väntar jag på att de små barnen skall vakna så jag kan ta med dem ut en runda. Men det är ju ingen vila som  gäller inte har precis kommit in från tvätt stugan och hängt upp lite tvätt. Och har dammsugit ska även tvätta av golvet sen ville jag ha lite fika vet däremot inte vad jag skall baka. Harry fixar bilen den vill inte starta så han har en vän som är här och hjälper honom. Hoppas det går som de har tänkt sig killar blir så arga när de inte går som de vill visst kan jag blir arg men inte som Harry när det inte går som han vill. Även hundarna älskar att vara ute man får knappt in dem de tycker om att vara ute och härja lite. Det skall bli skönt att få en rast gård till dem då kan man släppa ut dem där. Hoppas att rast gården skall bli klar under våren skall bara köpa hem material till gården. Hade tänkt att anmäla Senyaya till Hässleholm men jag glömde bort tiden så man missade den så det får bli Hobby. Hon behöver tränas sen får jag se om sonen vill ställa ute sin hund eller att jag ska göra det. Vår 9-åring bara längtar efter att han också ska få en hund vi tänkte att han skulle få det i år. Nej nu har jag inte tid längre måste ta hand om allt innan de små vaknar. Ni får ha det så bra, kjamen på er.

Av Rosie-Marie & Harry - 14 februari 2009 09:58

Då var det alla hjärtans dag visst är man konstig när man måste ha dagar då man skall fira den man håller kär. Fast det är väl bara för att vi skall köpa saker och inte själva saken så man skulle ha ett gäng saker som har med alla hjärtans dag att göra så kanske man skulle tjäna en hacka. Men själv klart ska man visa att man bryr sig om varandra fast det skall man göra varje dag. Vår mellersta dotter och svärson var här en runda igår bjöd dem på mat och sen fick de nybakade bullar. Gick även ut med bullar till vår äldsta son och hans kompisar och de blev mycket glada. Tänk vad lite nybakat kan göra alla barnen här hemma åt så det tuttade ut. Sen åkte svärsonen och dottern hem och vi satte oss och tittade lite på tv. Gick sen och la oss var helt slut men tror inte man fick sova länge nejdå vår lilla dotter vakande runt 02.00 Det var bara att gå upp och ta upp henne ge henne mat sen somnade hon igen. Men inte jag utan jag släppte ut hundarna såg lite på tv då vaknade vår 4-åring ja ingen rast ingen vila. Men han somnade rätt fort hos mig på soffan men detta gjorde att jag inte kunde gå och lägga mig i vår säng. Men lugnet varade inte länge utan dottern vaknade igen runt 04.00 det var bara att ge henne mer mat. La henne igen nu var det ännu svårare att somna men vilade lite. Harry vaknade då var klockan runt 08.00 han tog ut hundarna en runda kopplade på lite kaffe satt och pratade lite. 2-åringn fick för sig att han skulle gå ut så nu är vi tvungna att ha vår dörr låst. Man vill ju inte att han ska springa ut så man inte vet var han är, dessa barn är uppfinningsrika. Sen skulle Harry åka till affären för att sälja sängar så man får se hur många som kommer idag. Måste säga att det är fina sängar får en billig peng, och det är inga dålig sängar man får. Just nu är det bara öppet 2ggr i veckan men vi hoppas det kommer att bli fler dagar.

Vad skall hända idag jo det blir tvätten som man måste ta i tu med sen måste jag städa av lite inne. Måste även få bort sakerna som jag har ställt ut i hallen på övervåningen. Sen får man se vad som händer man vill ju inte planera hur mycket som helst då blir jag bara besviken om det inte blir gjort.

Ni får ha en bra Alla Hjärtans Dag och bryr er om varandra hela tiden, kjamen på er.

Av Rosie-Marie & Harry - 13 februari 2009 10:11

Idag som inte är så ovanlig så vaknade vår dotter runt 04.00 var rätt tung i huvudet men det var bara gå upp och ge henne mat. Gick ut och satte mig i soffan såg lite på tv 2timmar senare så vakande huset och de som skulle till skolan åt frukost och gjorde sig ordning. Harry var ute tidigare än vad han brukar för att hjälpa vår ena son med sin moped. Sen var alla iväg jag och Harry och de minsta var kvar hemma. Fast pojkarna ville gå ut men jag tyckte de kunde vänta lite så att solen kom fram och det har den gjort nu. Så de skall gå ut och leka i snön de har så roligt i den snön som har kommit. Vår dotter leker i sin lekhage som vi har gjort av kompost galler fungera jätte bra. Ska bara köpa 8st till så jag kan ha till våra hundar. Det är rätt skönt att ha henne där inga bröder kan köra över henne och inga hundar springer om kull henne med andra ord helt Toppen. Ska snart klä på barnen alla kläder så de kan komma ut just nu spelar de musik i sina rum. Hundarna blev jätte glada när min pappa kom på besök de bara flyger på honom och jag bruka säga till honom att han inte skall bry sig om dem. Men det är ju som att prata med en vägg ja dessa gamla hehehehe. Min pappa brukar som sagt komma hit varje förmiddag och ta en kopp kaffe mycket trevlig. Vi prata om allt från himmel till jord och även barnen blir så glada när han kommer. Ja vad skall man göra idag då har inte bestämt riktigt vad jag skall ta i tu med. Men det finns ju alltid att göra när man har familj och hus. Vår äldsta son skall ha lan hemma med sina kompisar de skull visst blir ca 6st. Jag brukar vara snäll och fixa lite frallor till dem vill ju inte att de ska vara hungriga sen vill jag inte heller att de ska bara äta kladd. Harry skall jag sätta fart på så han fort sätter i vårt nya sovrum så det blir klart någon gång. Nu måste det bli klart annars så får våran nya säng inte plats den är nämligen beställt till det nya. Det kan vara bra att han får lite krav att göra eftersom han måste få det klart innan sängen kommer.

Nej nu måste jag hjälpa våra barn med sina saker ni får ha en bra dag, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 12 februari 2009 22:09

Har varit på kurs i Nybro min man körde mig kände mig lite yr så han var snäll och körde mig dit. Det var rätt halt ute och det snöade ännu mer det såg så fint ut när det var så mycket snö på träden. Barnen hade varit ute med 15-åringen och åkt pulka de hade haft jätte roligt ihop, tycker det är så mysigt när alla barnen gör något ihop. Vår lilla dotter följde med oss han är så snäll att ha med sig älskar att få se andra och sen att de prata med henne gör ju inget. Jag bakade inget till fikat var lite lat så jag handlade lite fixa men det gick bra det med. Idag hade vi repetition det gick bra vi fortsätter nästa vecka så att danserna sitter i ryggenmärgen. Idag har jag inte gjort så mycket låg i går helt pall orkade ingenting så hela dagen i går så sov jag bort. Och idag har jag varit lite piggare med ändå seg som tur var så orkade jag åka iväg och handla det var rätt slut med saker hemma. Just nu sitter jag i soffan och tittar på vår dotter när hon sitter i sin lekhage. Hon har blivit så stor nu är redan 8månader tycker inte det var så länge sen som man fick henne. Det är inte länge fören hon går hon är så duktig med att ha balansen när hon står upp. Det skall bli kul att se hur lång tid det kommer att ta. Våra hundar blev super glada utav snön som kom Senyaya bara älskade att leka hon var som en mullvad. Även Fabian gillar snön det är så kul att se hundarna leka ute när det är så mycket snö ute. Gav dem märgben och tro att de blev glada fast de är roliga de får varsitt ben så ska de ha varandras. Jag och Harry ska planera lite vad man skall göra ihop med barnen nästa vecka då har våra barn sportlov. Och vi vill göra lite ihop med dem och nu är det snö ute så de kan verkligen ha roligt.

Sköt om er och kjamen  

Av Rosie-Marie & Harry - 10 februari 2009 07:46

Känner mig helt slut vaknade runt 04.00 då vår dotter vaknade och ville ha lite mat. Sen har jag så svårt att somna om och när jag väl råka somna så tar det inte lång stund fören väcka klockan ringer. Bruka säga det att man får väl sova när man blir gammal(ler). Blev färdig med 9-årngens rum igår han blev så glad och jag måste skryta lite det blev även detta rum jätte bra. Jag vill att det ska vara lätt för barnen att städa sina egna rum, så när jag möblera om så försöker jag göra det så att de kan städa själva. Däremot så bruka jag städa en gång i månaden så det blir dammat överallt för det är inte lätt att göra det. Däremot så är jag inte riktigt klar ute i hallen nu måste allt plockas ner som jag har ställt ut där. Sen ska jag måla lite på väggarna och lägga dit en matta som tur är så tar det inte så lång tid att fixa detta. Får se om jag gör hallen på onsdag idag hinner jag inte att göra mycket på hemma fronten. Harry får följa med barnen till barn timman för jag skall åka med vår mellersta3 dotter till doktorn . Hon hade läkt lite fostervatten men när hon var hos läkare för ca 1 vecka så var allt okej detta är en efter konroll. Men hon ville inte åka in själv och hennes sambo kunde inte få ledigt och vad gör man inte får sina barn.

Senyaya fick en ny madrass och hon bara älska sin ny gamla plats hon har sin husses gamla kudde och hennes filt. Så där ligger hon och myser den föra madrassen började att bli lite liten så när jag bytte så blev toppen. Hennes plats är under våran tv och det har varit så sen hon kom hem till oss. Fabians plats är bredvid husses säng och Gabby ligger gärna bredvid min säng men det kan även Senyaya göra. Men hon älskar bäst soffan och nu då när jag fixade en ny madrass så har hon legat där mest.

Sköt om er och kjamen på er.

Av Rosie-Marie & Harry - 9 februari 2009 08:58

Tyvärr så hann vi inte färdigt i 9-åringens rum igår vi var tvungna att fixa ordning hallen först innan man kunde börja i hans rum. Vi skulle nämligen ha hans kläder ute i hallen i stället för hans rum så han får lite mer yta att röra sig på. Så vi hoppas att vi skall hinna idag så det blir klart visst är det konstigt att man börja med en sak och slutar med en helt annan. Jag är en sådan person så jag vill ändra för att det ska bli lite nytt då och då. Så det är därför jag kan få för mig att riva en lite här och där om det bara går tycker om att söka bra lösningar så det bli bättre för både oss och barnen. Nu skall även Harry ta sig i kragen och fixa vårt sovrum så det blir klart och efter det eller hand i hand så får 2-åringen sitt rum. Och när detta blir klart så får jag ett eget hundrum detta kommer att bli så skönt för då kan man ha valparna när de väl blir några där inne. Just nu ser utsidan för jävligt ut  men insidan är jätte fin så många blir rätt förvånade när de kommer in vi ska panela utsidan nu till sommaren ska bli skönt att få den biten klar. Ska även planera vår trädgård jag vill inte ligga och rensa rabatter men vill gärna ha blommor tycker nämligen inte att jag har den tiden. Det får bli när man är barnlös om man vill det då annars så får det va. Men jag vill ha en bra trädgård där både barn och hundar kan vara och leka utan att man skall bli ledsen att något blir förstört.

Vi ska även planera ett rastgård till hundarna vill placera den på ett bra ställer både för oss och hundarna. Ja det är mycket man ska göra sen  får man ju se hur mycket man hinner med för har man barn så blir man avbruten hela tiden när man ska fixa. Så hade man varit utan barn så hade man fått allt gjort men samtidigt så är det en utmaning att se hur mycket man hinner och klara av med alla runt sig.

Ni får sköta om er och ah en bra dag, kjamen

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3
4
5 6 7 8
9 10
11
12 13 14 15
16 17 18 19
20
21 22
23 24 25
26
27
28
<<< Februari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards