Bearclaw

Alla inlägg under februari 2010

Av Rosie-Marie & Harry - 23 februari 2010 11:23

Nytt inlägg i Hundarnas Dagbok   

 

Nospussar på er  

Av Rosie-Marie & Harry - 23 februari 2010 10:14

Igår fick vi åka akut till djursjukhuset med en av våra hundar. Det var våran älskade Fabian som blev sämre så det fick bli en resa till djursjukhuset redan i går. Vi hade en tid hos dem nästa måndag men de tyckte att vi inte skulle vänta till dess. Så det var bara att packa in hos i bilen och köra iväg.

Vi var där i 6timmar och då är inte resan inlagd på denna tid. Men det gör ju inget själva tiden bara att de kan hjälpa honom. Och de lovade att ta hand om honom så han inte skulle behöva ha det så här längre. Och lämna oss en fullständig plan på hur allt kommer att se ut. Och detta blev vi naturligtvis jätte glada för då har vi ett mål där vi kan se vad som är bäst för våran hund.

Sen kan jag bli lite sur när man läser journalen och det står något annat än vad man har sagt.


Detta var hos en annan veterinär och då hade de skrivit att hunden är aggressiv mot alla utan husse, vilket är så fel för hussen sa att han kan bli lite irriterad när barnen eller hundarna är på honom för mycket. Och ni ska veta Fabian är inte någon elak hund han älskar alla runt honom, men vem hade inte tyckt att det är jobbigt om någon rör där man har ont. Lika så står det att husse ville avliva, Men det var inte så han sa det utan han sa: Jag tänker inte låta min hund får lida utan han har rätt att kunna leva ett bra hundliv får han inte det så ska han inte behöva lida bara för att vi människor vill ha några år till med honom.  Ja vad saker och ting kan bli.


Även denna gång så skrev de lite galet det står att han har haft problem med sin mage i flera år, men även denna gång så var det inte så vi sa utan han har haft lite diarré ibland men absolut inte hela tiden och inte i flera år.


Men jag som kund tycker det är super viktigt att det står som man säger saker och ting kan ju bli riktigt missuppfattat om det stå en sak och man har sagt en annan.


Men åter till vår kära Fabian Han mår tyvärr inte bra vi får se vad de kommer fram till att de skall göra för honom. För vi tänker inte låta honom lida utan han har all rätt i världen att ha en bra hundliv och får han det så bli vi inget annat än glada för honom och vår skull.


Ha en bra dag, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 22 februari 2010 09:31

Idag har våra barn sportlov så det gäller att man underhåller dem lite. I helgen har det bakats bullar och frallor och 6-åringen han hjälpte till med maten i lördags. Idag skall 10-åringen till sin mormor de får passa på när han är lediga från skolan. Så han och 6-åringen ska vara lite hos henne på sportlovet men de kom överens att 10-åringen skulle åka dit först.

Just nu har sitter de och titta på en film de har sovit länge idag konstigt nog men inte de minsta inte.


Nu skall jag slänga mig i duschen för vi skall åka till djursjukhuset med en av våra hundar


men vi hörs senare kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 19 februari 2010 12:22

Nytt in lägg på Hundarnas Dagbok   


 

Nospussar till er  

Av Rosie-Marie & Harry - 19 februari 2010 10:18

Att vara kille och tjej, man och kvinna.

Detta som kan göra mig lite besviken är att folk har svårt att förstå att vi är olika eller vad det nu är som gör att det är svårt får oss att inse våra olik heter. Att te.x lönen skall vara lika om man och kvinna göra samma sak är en själv klarhet anser jag.


Men vi kvinnor är bättre på att göra många saker samtidigt. Sen finns det alltid människor som sticker ut både som man och kvinna. Men jag har inte samma styrka som en man det ju är bara inse detta, det hade varit bra i många tillfällen men jag är inte byggd som en man. Men en man kan ju inte föda barn eller amma men det är vi kvinnor som kan detta. Detta innebär ju inte att den ena är bättre än den andra men vi är olika så är det bara.


Det är som detta som de prata om att de som vill vara hemma och ta hand om sina barn. Och det är inget fel med det och varför skulle det vara en fara för oss kvinnor?? Själv tror jag att det är vi kvinnor som gör det svårt för oss kvinnor.


Men även här så måste vi inse att vi är olika och alla människor har olika mål i livet som var och en anser är viktigt. Den som vill göra karriär ska få göra detta och en del vill inte ha barn det är ju helt okej. Sen har man dem som vill ha barn på senare år de skall ju få ha det. Och de som vill ha barn och vara hemma med dem varför ska inte var och en få göra som de vill. Man behöver inte vara i en form som de som sitter i makten tycker var och en gör ju det som de anser sig vara bäst för dem.


Det är som män de män som vill vara hemma med sina barn själv klart ska de få vara hemma. Även här så måste var och en göra det som de känner för och anser sig bäst för dem. Och själv tycker jag det är viktigt att en pappa är med deras barn. Men som sagt var och en gör ju det som de anser sig vara det bästa för deras familjer eller deras framtid.


Men för katten ingen ska ju få bestämma vad man vill göra utan det är ska vara upp till var och en. Tyvärr så är det så att karriärs kvinnor som sitter i makten som tycker vad jag skall göra det tycker jag är fel, för vill jag vara hemma och ta hand om våra barn så ska jag göra detta utan att behöva höra att det är kvinnofälla. För jag anser inte att det är det utan jag bestämmer själv vad jag vill och ingen ska göra det åt mig.


kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 18 februari 2010 12:26

Idag så har vi varit på ett möte hos dietisten ang våra barn mjölallergier.  Såg mycket fram mot denna dagen för att få lite mer info om recept m.m Även vår mellersta dotter skulle dit eftersom vårt barnbarn är också mjölkallergisk. Så vi samåkte till Karlskrona det är ju alltid roligare att åka tillsammans än var och en för sig.

Det skulle börja kl.10,00 men det började jätte bra att det gick över tiden och ingen kom. Sen var det en dam som hade lite saker i en vagn och tog in den i ett konferenslokal, och sen kom och hämtade oss.


Då började jag bli lite sur för jag anser att man ska vara förbered när man ska ha en föreläsning men det ansåg jag inte att hon var. Men vi kom in och satte oss ner hon ropade upp oss så att vi alla var där. Sen delade hon ut lite papper  vilket som var skillnad på mjölk och laktos och det var ju helt okej. Men det tog inte lång stund efter fören en av föräldrarna frågade vad som var skillnad på just mjölk och laktos. Då börjar man ju undra om de inte lyssnade på vad hon sa när hon delade ut papperna ang detta. Sen fick vi ett papper till om vilka produkter som kan innehålla mjölk.


Även broscher om vilka som har mjölkfria produkter och laktosprodukter. Men där så hade hon inte ens de nya broscherna utan de var äldre och de hade byt förpackningar så nu började man bli lite besviken igen.


Sen var det slut allt detta som de sa på barn att det skulle ta en timme tog knappt 17minuter från vi kom in i lokalen till det var slut. Man kan säga att man var mycket besviken på denna föreläsning som vi ändå tog oss tid för att vara på. Jag hade gjort detta så mycket bättre och det är inte för jag vill skryta men så är det.


Det gav mig ingenting jag visste redan allt detta och något nytt recept på lite produkter som barn ville fick man inte vilket de också sa.

Nej tyvärr så var denna föreläsning mycket dålig och det var nog många som inte var nöjda med den.


Ha det gott, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 17 februari 2010 17:03

  Ger er en eftermiddags kjam  

Av Rosie-Marie & Harry - 17 februari 2010 09:22

Jag har läst lite bland bloggarna och har kommit fram till att andra människor, inte dem som skriver i sina egna bloggar, utan de som lämna kommentarer har så många åsikter om vad blogginnehavaren skall skriva och inte skriva i bloggen.


Det jag då inte förstår är: vet folk inte om vad en blogg är? Eller har folk så lite att göra så de måste leta fel hos andra i stället för sig själva? Eller är de bara avundsjuka på att andra vågar skriva vad de tycker och tänker?


Själv så skriver jag precis vad jag känner för, det är som en dagbok som jag delar med mig till andra som vill komma in och läsa hos mig. Och jag tvingar ingen att hoppa in till mig för att läsa vad jag har skrivit i min blogg, och jag är helt övertygad att ingen annan heller har tvingat de som inte gillar vad de läser.


Det jag inte heller kan förstå är varför folk är så elaka mot andra personer och ofta så känner de inte ens dem. Hur kan man då lämna så elaka kommentarer till folk?


Det jag då tycker är:

Det är väl tillräckligt med skit i vår värld så man behöver inte vara elaka mot andra och tycker man då något som man nu kan stå för då skriver man sitt namn, man lämnar inte en kommentar anonymt. Det är fegt och så dålig still.


Man kan ju verkligen undra hur folk orkar ränna runt bland bloggarna och vara elaka mot andra utan att stå för det!


Tänk om nu lite och var lite snällare mot andra det kan ju hända att ni kan få lite snällhet tillbaka.


kjamen

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1 2 3 4
5
6
7
8
9
10
11
12 13 14
15 16 17 18 19
20
21
22 23 24
25
26 27 28
<<< Februari 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards