Bearclaw

Direktlänk till inlägg 25 juli 2009

Varför är det så svårt!!!

Av Rosie-Marie & Harry - 25 juli 2009 23:28

Är inne i en fundera runda igen om prata eller inte prata:

T.ex varför har andra människor så svårt med att andra tycker och tänker olika måste man känna lika tycka lika för att andra skall ge fan (ursäkta mitt språk) att prata ila om folk de inte känner  eller känner. För om man nu tycker att folk är dumma och säger det stå då för det när andra personer fråga med. För det är ju okej att tycka och tänka olika om saker och ting.


Jag är en sådan person som tycker och tänker som jag gör, men jag prata inte ila om andra personer skulle jag säga något om någon så står jag för det. Men jag är som sagt mänsklig kan säga förlåt om jag har sårat någon men inte för mina åsikter.


Något som jag aldrig har förstått mig på är detta stug pratande när man kan sitta hos en och prata om den som inte är med, sen åker man till den som inte är var med och prata om den andra. Detta förstår jag mig inte på och ofta så om det skulle ha kommit fram så står de bara där och säger men ånej det har jag inte sagt, det måste vara den andra personen som ljuger.


Men kan det vara så svårt att stå för det man själv har sagt till någon. För orden kom ju från sin egen mun det var inte någon som hotade att de skulle göra något om de sa något. Nej man blir så trött på allt skit som är runt omkring.


Det är lika dant med dessa som t.ex skriver i någons gästbok och skriver elaka saker sen så har de inte ryggrad att stå för det. För katten jag lär mina barn, att stå för katten för det ni har gjort och tycker. Är det då så svårt för alla dessa så kallade vuxna att göra lika dant. Nej nu får ni vuxna skärpa er.


Jag skulle aldrig göra mina närmsta något ila på något sätt och vis. Inte skulle jag heller göra mina djur eller andras djur ila. Även vänner och bekanta skulle jag inte för mig att göra ila,

för vad vinner man på det, -Jo ovänner och åter ovänner.

Men jag kan stå för det jag har sagt till andra och skulle det vara något som är fel så ber jag om ursäkt.


Jag tycker om att man tycker och tänker olika för då har man något att prata om. Och jag gillar att diskutera om saker och ting, det är så man lär sig något. (ler)

Var bara tvungen att skriva lite om detta:

Va nu rädda om er, och visa er om ni har något att säga till andra personer annars säg inget alls.

Kjamisar

 
 
Maria

Maria

26 juli 2009 00:27

Visst ska man kunna säga förlåt om man burit sig illa åt,mot något eller någon.Och man ska då inte behöva be om ursäkt för sina åsikter.Men kan man inte stå för sina åsikter då är det bättre att hålla mun.Olika åsikter som du skriver ,tycker jag ibland är ett sätt att lära sig nya saker,både på gott och ont.Det är lätt att man hamnar i det berömda ekorrhjulet,då man har svårt att se saker från andra synvinklar,utan tror att det bara finns en sak eller ett sätt (oftast ens eget)som är det rätta.
Nä... ska försöka sova lite ska upp tidigt imorgon!

Kram Kram Maria

http://ellebacken.webs.com

 
Sussa

Sussa

26 juli 2009 09:07

Ja är det inte fantastiskt så säg?
Precis det har jag gått igenom när det gäller hunduppfostran. Jag vill uppfostra med mjuka metoder, belöna bra ignorera dåligt etc.
O bara för att jag reagerade på en privat arrangerad hundpromenad, med många olika hundar och hundägare, där en människa BARA (o nu överdriver jag inte) ryckte, slet, tryckte ner, drog upp hunden och enligt MIN åsikt behandlade hunden illa SÅ FÖRSTÅR JAG INGENTING OM HUNDUPPFOSTRAN. När jag sa Nej, tack jag orkar inte se det fler gånger - alltså jag hoppade inte på personen på nåt sätt men det räckte med att jag inte ville gå med o berättade för arrangören VARFÖR jag inte ville det så var jag helt inkompetent.
Men varför ska bara de som är hårda o tuffa mot sin hund ha rätt?

Så du kan ju gissa vilken idiot jag är! O jag menar inte att man inte ska vara bestämd men jag anser att respekt ska förtjänas o för mig är inte respekt detsamma som rädsla ...

Du får låta bli att umgås med dessa energitjuvar - för det är vad de är. Umgås med folk som är som du själv, som du trivs tillsammans med och som du kan lita på.
Ibland tvingas man umgås (tex på jobbet) med folk man inte "tycker om" men som du säger: Om vi bara är vuxna och kommer ut ur sandlådan så fixar det sig.

Livet är för kort för att slösas bort på såna individer.

Kram o stå på dej - annars gör ju nån annan det!

http://sussasvovvar.blogspot.com

 
Elisabeth

Elisabeth

26 juli 2009 10:31

Jag tycker inte heller att man ska "snacka skit". Och självklart måste inte alla tycka likadant. Men under min väg mot ett tillfrisknande försöker jag undvika att "gå in i en djup diskussion" om det visar sig bära iväg åt för olika håll då jag VÄGRAR att bli svårt sjuk igen!!! Då hjälper det mig MYCKET att t.ex leka med bilder. Kram

http://elisannw.bloggagratis.se

 
Yvonne K

Yvonne K

26 juli 2009 12:36

Yes, håller helt med dig.
Det är stor skillnad på diskussion och skitsnack. En diskussion kan tillföra något, just olikheter, och att man själv kan lära sig något av det. Men skitsnack vinner man aldrig något med.

Ha en bra dag.
Kram

http://yvonnek.bloggagratis.se

 
Sanna

Sanna

26 juli 2009 16:28

Håller absolut med. Man ska inte snacka skit om folk och man ska absolut stå för vad man säger.
Tack för en trevlig lördag =)

http://sanna-85.bloggagratis.se

 
Marianne

Marianne

26 juli 2009 21:10

Feghet, skitsnack och anonyma kommentarer brukar härröra från samma person och att de sedan alltid är inblandade i konflikter som de försöker slingra sig ur är också ganska vanligt. Vi får helt enkelt vända dem ryggen och umgås med vuxna personer som står för vad de gör och säger. För vill man lära sig något och se framåt så är andra människors erfarenhet och kunskap en mycket viktig faktor i våra liv. Det räcker inte att ha läst boken*
Vi hörs och ses.
Blåbärsskogen nästa.
kram

http://www.ekoxenskennel.se

 
Ingen bild

Adrienne

27 juli 2009 06:30

DU ÄR KLOCKREN MED ALLA DINA BRA INLÄGG. Jag som inte är en bloggare gillar din blogg. Det du tar upp är mitt i prick.
Kram Adrienne

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Rosie-Marie & Harry - 8 mars 2013 12:45

Today I am really happy. Has been in a meeting with my big son, when all parties had been talking about what they had on his heart, it felt okay. Got up everything I had in my heart and came up with very positive results feels so good. Think even my ...

Av Rosie-Marie & Harry - 6 februari 2013 09:27

Good morning all the wonderful people    Have been awake for a while now, drinking my coffe. Like every day*s schedule full of things to do    The kids are in school now, all my dogs have been out and wait for their food. Will soon go to the d...

Av Rosie-Marie & Harry - 6 oktober 2011 21:40


    A little what my company does, carwrapping as in the picture. :)) Huggies Lite vad mitt företag gör, folierar bilen som är på bilden :)) Kjamen   ...

Av Rosie-Marie & Harry - 14 juli 2011 20:50

  Our smallest girl // Vår minsta tjej     big sister // stora syster       Huggies // Kjamisar ...

Av Rosie-Marie & Harry - 4 april 2011 13:54

It has been busy with sick children and puppies. I have not had time to blog unfortunately you would like to catch as much but that is what it is. Our smallest little girl is 5 months already and she has really started to want to look around some mor...

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10
11
12
13
14
15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards