Bearclaw

Alla inlägg under maj 2009

Av Rosie-Marie & Harry - 9 maj 2009 01:32

Då var det lördag vad man skall göra idag det blir väl att fortsätta med hundrummet. Nu är mattan på plats nu skall väggarna panelas vi ska bröstpanel sen skall jag måla resten däremot så vet jag inte vilken färg jag vill ha. Det finns så mycket färger och många är ju fina men jag vill ha mjuk färg det skall vara skönt att vara i rummet. Det är så tråkigt väder ute det regnar ändå så tittade jag på vädret och de visade sol. Jaja inget man kan tyvärr göra något åt. Åter till jobb på rummen sen måste jag fixa skivor till lillhallen så den blir täckt. Då kan jag även spackla och måla fundera att ta samma färg som jag väljer till hundarnas. Det är bara det att lillhallen är så liten så det känns så dumt att köpa färg enbart till det lilla.  Men vad nöjd man känner sig efter man har fått lite klart. Kjamen på er

Av Rosie-Marie & Harry - 9 maj 2009 01:28

Har tänkt på en sak det är så mycket prat om vad man skall äta det ena programmet efter det andra angående hur man går ner i vikt. Men jag köper att all denna snabbmat som man köper inte är bra om man äter det ofta. Men någon gång ibland tror jag inte är farligt men vi måste röra på oss lite mer. Vi sitter nog still för mycket vårt samhälle är lite på det sättet att vi inte behöver röra på oss så mycket.

Själv älskar jag mat men jag äter tills jag är mätt visst och sant så kan även jag äta lite för mycket ibland men det blir mer och mer sällan. Och vi försöker sitta ihop alla i familjen och där sitter man kvar till alla är klara. Vilket jag tror att man smälter maten bättre eftersom man sitter i lugn och so och äter sin mat. Nu tror jag inte att vi är ensamma om detta men jag vet att många inte gör så. Sen är jag sten hård som mamma att barnen här hemma ska ut och röra sig om vädret är okej. Sparkar även ut våra tonåringar så de rör på sig men som sagt vårt samhälle ser inte ut som det gjorde när jag var i tonåren.

Vi hade ingen dator på våra rum där vi kunde sitta och chatta med våra vänner. Ville vi träffa våra vänner så var det bara till att gå ut, men det behöver inte tonåringarna göra idag de kan sitta på sina rum och prata med hur många som helst. Utan att röra på sig och tro inte att jag är emot teknologin för det är jag inte. Men det ska inte vara så att teknologin tar över vår hälsa och vårt liv te.x utan man ska ju göra något bra av det.

Och även här bara för att en sak passa mig så kanske den inte passa dig vi är ju olika vilket är toppen. Men åter till maten jag tror att all detta prat om att inte äta ditt och datt inte är bra för våra barn. För de ser också vad som visas på teven ser all denna reklam där man skall äta detta för att inte bli tjock.

Vad fanken tog instinkten vägen här??? Jag lagar mat med grädde i eftersom jag tycker att maten smakar så mycket bättre med det i. Och vill vi äta en pizza en fredag eller en lördag så gör vi det. Men skulle vi äta pizza varje dag eller varannan då tror inte jag heller att det är bra.

Men jag tror att så länge mat äter det man vill äta och äter maten i lugn och ro så man verkligen tuggar maten och lägger ner sina bestick för varje tugga man tar och naturligtvis att man rör på sig. För mår man bra då mår kroppen bra sen är allt som en naturlig sak det kommer av sig själv.

För jag tror att all denna kampanj gör att folk blir deppiga när de ser sig i spegeln. För hade jag inte för mycket mage och då kanske personen är smal som en tråd. Sen de som är lite mer kraftiga varför slå på folk alla vill inte vara smala och en del mår riktigt bra då kan väl de få göra det. Och de som vill ha hjälp pågrund av att det har blivit farligt de måste vi själv klart hjälpa.

Men jag tror att om samhället hade varit lite lugnare så hade det inte varit så mycket problem med vad vi äter. I denna fråga finna det mycket kvar jag hoppas bara att vi inte låter det gå för långt…. Ha det gott och var rädda om er

Av Rosie-Marie & Harry - 8 maj 2009 09:09

Fredag och jag orkade inte skriva i natt var och visst och sant vaken men det fick va i natt. Just nu är det fullt ös här hemma alla barn är vakna som är hemma och de som ska till skolan är där. Just nu så tittar de på ett jätte mysigt barnprogram där de sjunger och dansa mycket alla barnen bara älskar dans och musik. Men samtidigt så är det väl inte så konstigt för jag har dansat under hela mina graviditet och det har varit tills jag skall ha barn. Mina kursdeltagare har sagt många gånger att jag inte är klok men det är jag inte. Men jag har alltid rört mig och är i den sorten som inte är sjuk under graviditeten visst och sant har man haft lite ont men det är inget som jag pratat om så mycket. Sen har jag alltid mått så bra av att just röra mig och dansa älskar jag att göra. Det som kan göra mig lite ledsen är unga tjejer eller många av dem som skaffa barn idag( nu menar jag inte ALLA) är så fixerade av böckerna och vad som står där. Jag var ung när jag fick min första och läste mycket men jag bildade mig en egen uppfattning av min graviditet. Jag har många runt mig som har fått barn är med barn och man hör de säga så kan man inte göra för så står det inte i boken. Då blir jag lite ledsen för varför tror man att bara för att någon har haft det så och då gäller det mig med. Jag har haft 9stycken olika graviditeter och då menar jag olika för ingen har varit den andra lik. Jag kunde visst och sant kunnat skriva en bok men det är ju mina erfarenheter. Och böckerna som finns är ju bara så här kan det vara och inget mer. Vi har fått barn i alla tider och för så kunde man det med vi mammor har det i blodet. Det man skall göra är att låta instinkten ta sin roll men det gör man inte utan man läser och läser. Det bästa rådet jag kan ge är man gör det som känns bäst för en, för så länge man gör det blir allt annat bra med. Sen kommer vi då till förlossningen där man har hört hur andra mammor skrämmer andra med sina upplevelse och menar på att så är det för alla. Hur fan ursäkta mitt språk kan man säga så. För även här så är inte den ena förlossningen den andra lik. En del har det lite jobbigt och en del har det super lätt men det är ju inte så konstigt vi är ju olika. Och en sak till det är inget fel att ta till hjälpmedel om det gör ont för det finns visa som anser sig att man är bättre om man inte ta till hjälp. Men det handla inte om vem som är bäst utan man gör det som känns bra för just dig.. Lika dant med detta med barn uppfostran man kan inte läsa en bok för att kunna fostra sitt barn för alla barn är olika man kan ta till sig råd är ju helt okej men att läsa en bok och sen göra som det står det går ju inte. Man kan ta lite här och lite där och sen ta lite som man själv känner är bra för just mitt barn. Här hemma går det inte att göra lika med barnen för de är ju olika personligheter så är det bara. Sen att dela erfarenheter är inte fel men man gör ändå det som är bäst för just en annan.

Sköt om er kjamen återkommer gärna i detta en annan dag nu måste jag ta i tu med allt som skall göras här hemma. Ha det gott kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 7 maj 2009 16:20

Sen finns ju dem som inte vill ha några barn som har valt detta. Men då är man konstig som inte vill ha barn och är det säkert att ni inte vill ha. Förstår inte varför man inte får välja själv andra har väl inte med att göra vad en annan familj vill göra med sina liv. De kanske inte har tid för ett barn i deras liv, så det har rätt att välja själva och som jag skrev innan det fins de som vill ha barn och de som inte vill. Det som är fel är att det är folk som sätter barn till världen som inte tar hand om dem fy katten. Det är ju inte en docka som man kan slänga i ett hörn sen är det bra. Kom ihåg ett fall för ganska länge sen där det var en mamma som var knarkare. Hon hade 2 eller 3 barn kommer tyvärr inte riktigt ihåg eftersom det var ett tag sen. Men hon var så påverkad så barnen var tvungna att ta hand om sig själva i flera dagar. Och hon blev anmäld men ändå fick barnen bo kvar hos henne. Det är just sånt som gör mig så ARG varför skaffa barn då. Och det finns ju även de som får barn och blir av med barnen sen skaffa de fler och bli av med dem. Vad är det i vissa fall skulle det vara lag de inte kunde få flera barn.

Ja det var ju lite om det kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 7 maj 2009 03:09

Då sitter jag här igen mitt i natten och kan inte sova alla i hela familjen sover så gott, men fanken inte jag. Man blir så sur och det är ingen mening att jag försöker tvinga mig att sova för då vakna jag med jätte huvudvärk. Så nu äter jag bullar och dricker vatten skriver lite i bloggen man kan ju tro att man inte har något liv. Hehehe. Och det är just dessa stunder som jag tänker på allt konstigt och alvar m.m Och ibland så delar jag med mig av mina tankar och ibland så måste jag behålla dem själv.


Mitt ämne idag är BARN: visa av oss har lätt att bli med barn andra har det svårt och det finns de som inte kan få egna och de som inte vill ha. Jag som tillhör de som har jätte lätt att bli med barn innan kunde jag känna mig så dum eftersom det fanns många som kämpade för att kunna bli gravid. Men det gör jag inte längre för varför måste jag känna skuld till något som jag vill ha. Det som jag tycker är SÅ orättvist är de som har barn och inte tar hand om dem. Då är det så fel när det finns folk som kämpa för att kunna få barn. Och inte nog att de inte kan få barn de får vänta och vänta tills de får hamna i en kö för utredning. Varför gör man så mot andra som inte har bet om att inte kunna få, nej då ska man låta det vara ännu jobbigare för dem. (Fy katten). Sen när de väl blir utredda och de kan få den hjälp så de kan få ett barn då skall det börja kosta pengar för dem. Jag har bekanta som har gått igenom detta och de har jätte fina barn idag. Men innan de kom dit vilken strid med pengar och pengar i detta läge är så lite. Men alla dessa prover och tester besök m.m innan de kom dit de är dag. Förstå inte varför det behöver vara så och ska behöva ta denna tid. Tal om tid för det tar det om man vill adoptera ett barn då skall man utredas om man är lämpliga som föräldrar m.m Kan förstå lite av det men du ska inte ha gjort något dumt i ditt ungdomliga liv. Så här för du inte göra några misstag utan felfri. Folk kan ändra sig när man blir vuxen och förstå bättre men då är det inte ens säkert att man få adoptera. Har tyvärr även här en bekant som inte fick adoptera på grund av en sak som hade hänt när personen var ung. Och ändå så hade de allt som man kan drömma om hus, bil bra jobb båda två ja ett bra liv fast tyvärr inga barn. Och då hade de gått igenom en utredning om de kunde få egna sen om de fick bli adoptivföräldrar. (Jag beundrar er som orka gå igenom allt detta ni ska ha en GULD STJÄRNA). Och skulle de sen bli godkända att bli föräldrar så tar det ytterligare tid innan de få ha sitt barn hos sig. Sen finns det många som lever här i vårt avlånga land som skaffa barn och sen skiter i dem. De blir inte granskade om de är lämliga som föräldrar inte fy fan vad orättvist det är. För det finns många barn som skulle ha det så mycket bättre om de fick komma till en familj som vill ha dem i stället. Nej så kan man inte göra utan det är ju klart att de ska bo hos föräldern eller föräldrarna fast de kanske bli misshandlade utnyttjade ja listan kan vara lång. Men det är ju klart att de har det bättre där. Nej detta är något som jag inte förstå mig på men jag tycker inte det är orättvist att jag har fått så många barn för jag har velat ha så många. Men det är orättvist när det finns folk som skaffa barn för att de skall klara sig själva det är orättvist tycker jag.

Detta är vad jag tycker men snälla skriv era erfarenheter eller bara vad ni tycker om alla regler vi har eller…. Har nu en bra torsdag och var rädda om er, kjamen  

Av Rosie-Marie & Harry - 6 maj 2009 16:27

Nu har jag, 2-åringen och 6-åringen bakat kanelbullar var tvungen att göra något som kunde underhålla dem en lite stund. För vädret här är bara regn och åter regn och det är ju inte varmt heller utan det känns så kallt. Hundarna ser ut som dränkta råttor när de kommer in och inte tal om allt grus som följer med in i deras päls. Och jag känner det på en gång eftersom jag inte använder strumpor och det är inte mysigt att ha grus under fötterna. Så jag är just nu gift med moppen den är så bra för man behöver ju inte dammsuga mer 2ggr, så jag springer runt med den varje gång de kommer in och efter en stund när de börjar torka. Just nu titta barnen på barnprogram och snart kommer även 9-åringen från skolan. Strax efter så kom mormor hem med 4-åringen. 17-åringen skulle ut till sig med ett stort fat bullar och han skulle dricka the och äta bullar och skorpor som han hade köpt. 15-åringen kom in och han hade haft jätte kul på sin prao han jobbade i köket på brunnen. Harry är och jobbar. Ja det var lite som har hänt nu skall jag laga lite mat, så ha det gott, kjamen


Av Rosie-Marie & Harry - 6 maj 2009 03:42

Sitter har i min sova medans hela huset sover det är så ibland har jag så svårt att somna om vet inte varför men så är det. Gårdagen var det mycket regn och det var nästan som höst ute den känslan kändes inte bra. Men framåt eftermiddagen så kom solen fram men vi behöver verkligen detta regn man ser redan hur det grönska ute. Barnen däremot har inte tyckt det var okej med regnet utan de ville att solen skulle skina. Var på barntimman idag och som alltid är det så trevligt att träffas och prata lite skit och inte tal om att få pyssla lite. 4-åringen åkte med sin mormor sa han var super glad att det var hans tur. Pratade lite med vår dotter som ska ha barn allt var lite jobbigt hon hade haft värka hela dagen med 1timme emellan och känt ett tryck neråt.  Men medan vi prata så får hon en värk det var inget med det men det tog inte länge fören det kom en värk till. Och den gjorde ont för hon bara grät men efter en liten stund så fick jag henne att andas och Harry ringde svärsonen och bad honom att köra hem. Och de åkte till bb och åkte hem igen efter några timmar. Men de hade sagt till dem att barnens huvud låg mycket långt ner så det tar nog inte så lång tid fören de har sitt barn i famnen. Måste säga för hennes skulle så hoppas jag att det tar slut snart så att hon föder, han haft det så jobbigt och det är så synd eftersom det är deras första.

Idag ska jag se till att göra lite uträkningar på vad som behövs till vårt hund rum så det blir klart. Även lillhallen mellan hallen och vårt sovrum så det kommer upp väg så jag kan måla hallen. Sen ska småbarnen rum bli klart sen ska vi beställa innetak till några av rummen vi har inte gjort det än eftersom vi har lite delade meningar om hur det skall se ut. Och då sa vi att då beställer vi till alla rummen när de är klara på nedervåningen. Ska även se om jag orka göra lite kanelbullar så barnen kan hjälpa mig att baka. För de har ju lovat regn även idag så då kan de behöva ha något att göra. Man vill göra så mycket sån är i alla fall jag och jag kan bli så sur när det inte blir som jag vill. Så man får väl se hur mycket jag hinner med idag, ni får ha en underbar dag och var rädda om er, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 5 maj 2009 08:54

Varför är det så svårt att säga förlåt?? Jag menar när man har gjort något som te.x sårat en annan person så kan man väl säga förlåt det var inte meningen. För jag menar när jag har gjort något som är fel så kan jag mer än gärna säga förlåt. Det är som jag lär barnen man är mer tuff, kol m.m när man kan säga förlåt om man har gjort något. Sen är det fortfarande helt okej att man inte kan gilla alla människor djur m.m eftersom vi är olika men respektera andra gör man. Detta säger jag ofta till våra barn för jag tycker det är jätte viktigt att de kan lära sig detta. För man kommer mycket långt här livet med att ha detta i sin bakficka. När jag blev misshandlad för många årsen så kunde han aldrig säga förlåt det kanske inte hade gjort någon skillnad men det var ändå ett förlåt. När ett av våra barn blev mobbad i skolan så var det ingen av dem som kom fram till personen och sa förlåt. Och i detta läget hade det gjort mer än guld. Så varför är det så svårt att säga förlåt om man har gjort en annan person ila?? Man behöver ju inte vara elak utan man kan ju säga att du och jag kommer aldrig tycka om varandra men möts vi kan vi ju visa att vi respekterar varandra och man kan säga hej när vi möts. Men vi behöver ju inte bjuda in varandra till våra hem eller som barn leka. För man kan inte tycka om alla så är det bara och vilken tur tycker jag. Nu är det så att jag är inget skit pratare tycker inte om att prata om andra. Eftersom jag har nog med allt mitt och det vi gör i vår familj. Och det är som sagt helt okej att man inte tycker om mig som person det är okej. Men jag kan säga förlåt om jag gör något fel, och när jag har råkat säga till fel barn så säger jag förlåt till dem. Så varför är det så svårt att säga förlåt?? Det är lika dant som skolan varför har en del lärare så svårt att tala om för sina elever att de kan göra fel, för det gör dem. De är ju mänskliga eller hur??. Men eleverna ska säga förlåt om de har orsakat något och då för föräldrarna redan på det vilket är toppen. Men om en lärare gör fel så får inte föräldrarna redan på det (Nu gäller inte detta alla för vi har även haft lärare som har talat om att de gjord fel och sagt förlåt) men många gör det inte. Är man rädd för att säga förlåt eller som sagt varför kan man inte göra det?? Jag pratade nämligen med en kär vän om detta och även barnen hade ett och annat att säga och då tänkte jag måste skriva om det. Så varför är det så svårt att säga förlåt??

Tänk på detta och som sagt vill man ha respekt så säger man förlåt om man har gjort något som är fel. Ha det gott och sköt om er, kjamen på er

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards