Bearclaw

Alla inlägg under maj 2009

Av Rosie-Marie & Harry - 14 maj 2009 18:35

Så gör riktiga kvinnor... inget tjafs med nånting...

Husmorstips 1:

Tryck en liten skumgodis i botten på glasstruten, så rinner inte glassen ut.
Riktiga kvinnors tips
:
Sug ut glassen genom botten på struten, förmodligen ligger du
ändå på soffan och äter den.

Husmorstips 2:

För att hindra potatisen från att gro, lägg ett äpple i potatispåsen.
Riktiga kvinnors tips
:
Köp pulvermos, det håller ett år.

Husmorstips 3:

När det står i kakreceptet att du ska strö kakformen med ströbröd,
använd lite kakmix istället, så blir det inte vita fläckar på den färdiga kakan.
Riktiga kvinnors tips
:
Gå till bageriet. De kan till och med dekorera kakan åt dig.

Husmorstips 4:

Om du råkar salta maten för mycket under kokningen, lägg i en skalad potatis, som suger upp överblivet salt ur maten på ett ögonblick.
Riktiga kvinnors tips:

Om du saltar maten för mycket under kokning, så tråkigt då. Upprepa
efter mig Riktiga kvinnors motto : Som jag lagar maten, så äter du den
och så vill du ha den.

Husmorstips 5:

Linda in sellerin i aluminiumfolie när du lägger den i kylskåpet och den
håller sig färsk i flera veckor.
Riktiga kvinnors tips:

Selleri? Aldrig hört talas om.

Husmorstips 6:

Pensla pajskalet med lite vispat ägg för att göra den glansig.
Riktiga kvinnors tips
:
På de frysta pajförpackningarna står det inget om pensling med ägg,
alltså behövs det inte.

Husmorstips 7:

För att bota huvudvärk: Ta en lime, dela den i två delar och massera din panna med dem. Dunkandet försvinner.
Riktiga kvinnors tips:

Ta en lime, blanda den med Tequila. Kyl och drick. Du kanske fortfarande
har huvudvärk, men vem bryr sig.

Husmorstips 8:

Släng inte överblivet vin. Frys ner det till iskuber för kommande grytor och såser.
Riktiga kvinnors tips:

Överblivet vin ?????



Av Rosie-Marie & Harry - 14 maj 2009 10:06

Torsdag och helgen börjar närma sig med fart. Nu har vi lagt matta och satt upp bröstpanel i hund rummet och vad fint det börjar bli. Nu ska jag köpa färg så man kan börja måla och fixa taket sen är hundrummet klart. Och det är så skönt att få ett rum klart, för min man är en speciallist att gå från det ena till det andra. Mycket blir halv klart här hemma vilket gör mig tokig, nu har jag sagt till honom att vi gör saker och ting klart innan vi börjar på nästa. Så när hundrummet är klart blir det lillhallen trodde lite att det kunde gå lite hand i hand men det gick åt skogen. Min kära man fick inget gjort alls, då ska ni veta jag snickra och måla jag med men visa bitar måste han hjälpa mig med. Jag har lite värk ibland då får han fixa det som jag inte klara av sen gör jag resten.


Igår var jag och min man ute och åt vår dotter bjöd mig på mat eftersom jag har fyllt år. Det var så mysigt för hon hade planerat vad vi skulle äta m.m först förrätt med anka fast blev lite fel enligt dottern så vi fick 2st förrätter inte fel, sen fick vi lax med potatis det var super gott. Bara att titta på maten var en fröjd för ögat, och naturligtvis det efterrätt med brunnens egna glass ssssååå gott. Kände mig som en uppblåst ballong men gud vad gott det var. Vår dotter är så duktig med det här med mat och uppläggningar, ska visa er lite foto så fort jag har fått dem av dottern. Där hon har fixat mat åt en vän det är en gåva som hon har vilket jag hoppas att cheferna uppskatta på Brunnen. TUSEN TACK VÅR KÄRA DOTTER FÖR DEN GODA MATEN, ÄLKSAR DIG!


Åter gå till dagen 4-åringen och 5-åringen åt på barntimman just nu sover dottern och 2-åringen ser på tv. Fundera på att hänga ut tvätten men vet inte om jag våga de har nämligen lovar regn.


Tyvärr så har inte Berner Sennen tiken kommit hem än, men vi hoppas fortfarande att Tindra ska hitta sin matte. Nu får ni har en jätte bra dag man vet aldrig om det blir mer bloggande vi får se, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 13 maj 2009 17:19

Jag måste återgå till det här med andar: En väns hund har kommit bort den har varit borta sen söndag eftermiddag. Själv har jag satt in en efterlysning på våra hemsidor och givit ut info till så många jag kan tänka mig. Men sen så fick jag ett tips om någon som kanske kunde hjälpa vår vän Sissi. Så jag mailar ett mail till henne där jag talar om lite vad som har hänt även länkade till hennes hemsida. Det tog en stund sen fick jag svar där hon talar om att hon ser hunden Tindra. Och var hon kan tänka sig vara i samma veva så ringer gubben vännen och fråga henne så det var okej det som jag gjorde, och det var det. Hon talar om vad som hänt att det finns en person som har sett henne m.m När de prata så säger vännen var hon är i detta andetag så säger min gubbe till henne. Nu får du vara tyst.. Han berätta för henne vad den här personen har skrivit i mailet som jag har fått. Och det kusliga är det stämde på den platsen som vännen befann sig på, det var där hon hade fått ett tips om att det hade sett en Berner sennen. Om som jag har sagt jag tror mycket på andar m.m Och det här som indianerna gör gillar jag..Så nu håller vi alla tummarna att tipsen som hon har givit ägaren att det skall leda till något. Men ni ska veta jag tror sten hårt på detta, och vi har inte haft kontakt så att vi har kunnat skicka vidare infon till denna person som har gjort healing på Tindra.


Så har ni någon info ang en bort sprungen Berner sennen så kontakta Sissi på Bernerstjärnans kennel webb: http://bernerstjarnan.zoomin.se/

Av Rosie-Marie & Harry - 13 maj 2009 07:41

Nu är jag tillbaka med alla mina tankar:


Det är inte så lätt som man kan tro, ofta så kan man bara inte gå… Har tänkt på det härmed misshandel. Själv så blev jag misshandlad i 4år och det sjuka är att jag inte bad honom gå. Det är så otäckt att det finns så många fall runt om i Sverige som de inte kan göra så mycket åt. Tycker att lagar måste se till att skydda offren bättre. Då återgår vi till mig igen: Men under tiden som jag blev misshandlad så hjälpte jag 2st av mina vänner, som också blev misshandlade, ifrån deras förhållande.

Visst är det märkligt att det är lättare att hjälpa en annan än sig själv. Ni ska veta hur duktig man var på att inte visa att något är fel, eller om man skulle ha några blåmärken så visste man allt inom sminkningen så att det inte skulle synas. Man var en mästare på det mesta man skyddade sina barn, man försökte hålla sig i liv.

Vilken dåre man var. Idag skulle jag aldrig stanna i ett sådant förhållande. Men det var ju inte jämt dåligt, men det var ju allt annat än bra….. 4år av mitt liv gav jag bort till någon som inte tog vara på det. När jag blev lämnad, för det var han som lämnade mig, så grät jag i flera dagar.

Tro mig när jag säger att jag trodde att jag saknade honom.

Det gick så långt att jag var tvungen att ringa en psykolog och prata lite, men fick svaret att det var av lättnad jag grät så mycket. Jag hade levt i ett spänt förhållande så länge så när han gick så släpptes alla spärrar. När dessa dagar var förbi så mådde jag så mycket bättre.

Nu undrar ni kanske varför jag inte gick ifrån honom. Tyvärr så är det inte så enkelt.

Det är hur mycket som helt som rullar i ens huvud. Blir jag förföljd, kommer han att hota mig, göra illa mina barn, precis allt tänkte jag på sen kom det, -Lika bra att jag stannar kvar.

Det som är mycket sorligt i allt detta är att jag hade vänner som visste om att jag blev misshandlad och även kunde se det, fast ingen gjorde något. Hade det varit jag som hade sett min vän bli slagen så hade jag anmält detta utan att blinka, men det gjorde inte mina vänner. Fast man kan nog inte kalla dem vänner för det är man inte om man inte gör något…Jag kunde berätta så mycket mer men det är bra med detta. Lite för jobbigt att gå djupare in i allt detta gamla.


Jag säger bara det, ser ni något eller vet, trots att vännen säger -Säg inget, så är man mer vän om man gör något åt det. Det kan faktiskt rädda någons liv.

Av Rosie-Marie & Harry - 12 maj 2009 07:11

Tisdag morgon och jag just satt en fralldeg på jäsning det är nämligen vår tur att ta med oss fika till barntimman. Däremot så vet jag inte vad jag skall baka mer så jag tänkte om jag sätter mig ner och skriver lite så brukar jag komma på vad jag vill göra.  Och en kopp kaffe får man ju inte glömma det är som pricken över i:et. Min man skulle testa att göra ett blogg inlägg han skulle ha gjort det redan i går, men hade inte riktigt tid så det får bli idag.


Vad ska jag ta upp för något idag: Jo jag vill börja med att tacka alla som skrivit ett inlägg på vår blogg, det är alltid roligt om det är någon som skriver en rad eller två, Så TACK!! Jo det här med barn igen, varför spelar det någon roll hur många barn en person har egentligen. Jo, orsaken till att jag tar upp detta är att vi har 9st barn, och ni ska veta vad man får höra när man har så många. -Gör ni inget annat? -Ska ni föröka världen själva? -Ni måste vara rika på alla dessa barnbidrag m.m För det första så blir man inte rik på barnbidrag det är inte gratis att ha barn precis, men hur kan man ställa en sådan fråga… Det här med: -Gör ni inget annat, jo vi gör en massa andra saker det är bara det att VI har valt att ha så många barn och skulle aldrig fråga någon annan om det var okej. Det som jag tycker är viktigt är vi tar hand om ALLA våra barn och ställer alltid upp för dem. Det är det som är viktigt tycker jag och min man. Men man kan ju få lida när man har många barn te.x då när vi var uppe i en vårdnads tvist så anmälde mister-X  oss för att inte ta hand om barnen. Och i sådana lägen tror jag att soc titta extra mycket på en annan, bara för att vi har så många barn. Men de hade inget att anmärka på, barnen mådde toppen det fanns inget att klaga på. Men jag tror inte att det hade varit en sådan cirkus om vi inte hade varit så många i vår familj, för jag vet familjer som har varit 2barn2vuxna och de har inte tagit hand om sina barn. Och då har de blivit anmälda ett x-antal gånger utan att ens fått ett besök..  Det som gör mig lite ledsen varför säga något om det inte är något snällt, nu bryr vi oss inte om vad andra tycker och tänker. Men det är lågt att yttra sig om just sådana saker när det finns föräldrar som vill ha fler än3stycken. Jag själv tycker att det är väl upp till var och en eller???? Vad är det som säger att just 2-3barn är det som är rätt?? Nu kommer jag dit igen vi är olika detta gör att vi tycker olika och gör olika men det är ju toppen för tänk er om vi alla skulle tycka tänka lika Usch vilken otäck känsla. Och idag är det ju inte så ovanligt med många i familjen eftersom man kan skiljas och hitta en ny partner och har då båda barn så blir man ju många. Jag tycker en familj ska vara precis så som man tycker vill man ha 1barn så har det eller vill man inte ha några barn är detta också okej man måste göra det som känns bra för just en annan. Ha en jätte bra dag här skiner solen så man blir så glad, stora kjamen på er ALLA

Av Rosie-Marie & Harry - 11 maj 2009 05:05

Då är klockan 04.38 sitter i soffan och har precis varit uppe och gjort välling till 2-åringen som ligger i soffan han med. Visst är det konstigt när den ena sover så naturligtvis så ska den andra vakna i stället, så de vill inte att deras mamma ska få sova länge. Tror att de samarbetar de har väl någon inbyggd grej som de har kontakt med varandra, så när inte den ena väcker mig så så gör den andra det. Ja så är det.

Undrar lite vad jag vill skriva om idag, sitter och tittar på hemsökta hus tror jag att det heter. De är inspelningar från England där det är ett team som åker runt i Englands mest hemsökta hus. Det finns även ett program med 2damer även dessa är från England fast de är ändå 2stycken helt olika men de båda handla om andar/spöken. Jag är ju lite en sådan person som tror att det finns just andar/spöken. Varför jag tror på detta är att jag tror inte att vi lever ett sådant kort liv som vi gör och att det bara sen tar slut. Vet inte vad som finns efter detta liv, men jag tror att det finns något. Och att en del på något sätt inte kommer dit de ska utan är kvar bland oss av olika skäl. En del har kanske inte hittat rätt på grund av att de kanske inte uträttat det de ville under deras liv på jorden (jag vet inte riktigt). Och en del är bara för att de vill eller något i den stilen men att de finns bland oss på olika sätt. Det är likadant när man ser på hemsökta hus som de har spelat in i Sverige. Jag tror ju stenhårt att det stämmer. Det finns säkert folk som inte tror på just andar/spöken vilket jag tycker är helt okej det är som jag säger så ofta vi är ju olika. Jag tror även att det finns goda och onda andar/spöken och att de kan påverka oss på ett eller annat sätt. Och tror också att vi alla inte är mottagliga mot att kunna känna se eller något eftersom att vi är olika. För det är vissa saker som folk kan ha upplevt som inte går att förklara men saker och ting sker. Men visst är det spännande att det finns lite frågetecken om saker och ting för allt är inte svart och vitt. Ja det var lite om det får se om det blir fler inlägg senare. Ha det gott mina bloggvänner var rädda om er, kjamisar

Av Rosie-Marie & Harry - 10 maj 2009 09:01

Mitt ämne idag är fosterföräldrarna för de 3 pojkarna.

Satt och läste tidningen om hur de 3forsterbarnen hade haft det hos sina fosterföräldrar. Jag måste säga att jag blev jätte ledsen hur kan man göra så här mot barnen. De hade lagt pojkarna i säckar knutit ihop dem och hängt upp dem på krogar på vinden där kunde de få hänga i flera timmar. Va fan är folk inte kloka i huvudet jag blir så ursäkta mitt språk men jag har så svårt av att barn, djur och andra som inte kan försvara sig.

Men hur kan man skada ett barn på detta sätt. Och inte nog med det de hade fått legat i snön i bara kalsongerna. Blev duschade i iskallt vatten hade inga leksaker inga trevliga rum. Blev även fast låsta vid elementen, hur frisk i huvudet är man när man kan utsätta ett barn på ett sådant brutalt sätt. Detta är inte det värsta skola har anmält detta ett x-antal gånger till soc och DE har varit där på besök utan att tycka det är konstigt att barnen inte har leksaker, det har legat så mycket skräp på golvet så man inte såg det.

Vilken trygghet ger man då våra barn om de inte har någon utanför som ser om något är fel. FY FAN man gör inte så mot barn som har haft det jobbigt och blir placerade i fosterhem. Nu tycker jag att det är på tiden att man gör något hur många fall ska det komma fram innan någon fattar att MAN INTE KAN GÖRA SÅ HÄR……….

Jag personligen blir så ledsen för jag kan inte förstå hur man kan skada ett barn, det förstå jag inte. Jag kan bli arg på våra barn men jag skulle aldrig kunna skada dem ALDRIG. Många kanske undrar hur man hinner med så många barn men det gör vi är en mycket tajt familj vi gör mycket ihop. Som både stora och små gillar och gör allt för dem även för dem som inte bor hemma. Ringer de så hjälper vi dem vad det än skulle vara. Så VARFÖR DÖR MAN SÅ.

Sänder er dig även en ängel och ett hjärta för jag skulle göra allt för att barn i vårt samhälle ska få ett bra liv. Stora kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 9 maj 2009 10:28

Då har det här med mitt tänkande och som sagt ibland blir det mycket av den saken. Och då är det allt från himmel till jord som rusar runt i huvudet på mig. En vän ringde i går talade om att hennes vän ligger inne på förförlossningen hon åkte in pågrund av en blödning. Innan denna blödning så har hon sipprat fostervatten hon är i ca v25 idag. Nu ligger hon där inne bland andra mammor som har lite problem. Det som jag tyckte var hemskt var att de tänkte lägga henne bland de mammor som hade ca2dagar kvar att förlösas. Hur Fan kan man göra så där ligger hon och vet inte ens om hennes barn kommer att klara sig. Det är ju verkligen toppen hur man låter en människa lida hon ligger där med sorg i hjärtat och har ingen aning om deras familj ska bli fler. Men hon fick till slut ligga bland de mammor som var lite mer tidigare än att de ska ha barn just nu. Jag lider verkligen med hela familjen för de vet ju inte om de ska glädjas eller om de ska sörja. Barnen väger ca 500gr så det är inget stort barn de har ju tyvärr inte så stor chans att överleva, men de kan ju idag rädda barn som är bara några veckor vilket jag inte vet om det är ett under eller ej. Men för deras skulle så själv klart hoppas jag att deras barn skall få chans till ett bra liv. Nu hoppas läkarna att barnet ska stanna ett tag till men de vet ju inte om det går att få barnet vill stanna kvar. Så varje dag är just nu en stor seger. Jag vill bara säga att jag ger er en ängel som skydda era barn så det blir som ni alla har tänkt er.


Ha en bra dag och var rädda om er för som jag har sagt så många gånger man vet aldrig vad som väntar en i morgon. Kjamisar

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
<<< Maj 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards