Bearclaw

Alla inlägg under april 2009

Av Rosie-Marie & Harry - 14 april 2009 08:35

Tisdag och vädret vet man inte riktigt vad det kommer att bli av det idag. Igår sken solen men luften var inte så skön som den var i söndags, hörde precis på nyheterna att det skulle bli kylligare. Man får verkligen hoppas att det inte varar länge för man vill ju börja kunna ta bort alla vinter kläderna. Barnen här hemma slänger av sig sina jackor så fort de kan vilket gör att de är kala när de kommer in. Och när vi talar om för dem att det inte är så varmt ute så säger de att solen skiner ju barn har verkligen tal på det mesta. Idag måste jag ta hand om tvätten den blir ju inte mindre så jag får ta mig i kragen och fixa den. Även måste jag tvätta lite mer och hänga ut den det är ju så härligt när man kan hänga ut tvätten det lukta så gott. 9-åringen skall åka till sin mormor idag däremot vet jag inte riktigt när hon kommer och hämta honom. Jag har även kurs i eftermiddag vet inte om de skall få lära sig en dans till får se lite vad de känner för. Snart så är alla mina kurser slut det är både skönt och trist för det är alltid lika trevligt att träffa dansarna och jag älskar att får lära ut dans. Men samtidigt är det skönt att få lite ledigt eftersom vädret börjar bli bra och man hinner med lite mer om man är ledig hela dagen. Ni får sköta om er och ha en fortsatt trevlig dag, kjamisar

Det är alltid skönt att ha lite hjälp: ha även tagit en när bild av Gaby håller på att lära mig hur kameran fungera:

Av Rosie-Marie & Harry - 13 april 2009 09:49

Måndag och påsken går mot sitt slut barnen har fått godis som de aldrig har fått under ett helt år, för vi brukar inte köpa så mycket godis. När vi har lördags mys så äter vi antingen något gått som efterrätt eller så köper vi lite godis som är till alla. Igår var alla våra barn här och svärsöner det var jätte trevligt vi bjöd på grillat och varm potatissallad och nybakade frallor, och barnen ville inte ha detta så de fick grillad korv med bröd. De åkte inte fören kvällen och de små barnen var helt slut även stora barn kände sig lite trötta mot kvällen.

Vad som händer idag vi hade tänkt att fortsätta att städa vår tomt och fixa på vårt hus, Harry hade tänkt att börja att sätta upp väggarna till barnrummet som vi ska göra i det nya. Jag skall även ta hand om denna tvätt som blir när man håller på att städa. Har även möte idag men det går rätt snabbt och vi skall vara här hemma så jag bjuda på en kaka och lite kaffe, tycker det är trevligt att ta en fika under tiden. Harry ska även dra kontakter till de nya rummen så han planera lite vad han vill att det skall sitta. Nu får ni ha det så bra och sköt om er, kjamen

Denna rabatt som är på bilden här nedan har vår 9-åring gjort: Och nästa bild är på våra 3hundar och de måste ligga där barnen är vid gungställningen:


Av Rosie-Marie & Harry - 11 april 2009 10:00

Då var det lördag och jag tänker inte skriva så mycket idag eftersom jag har frallor på jäsning och vädret är toppen. Då kan man inte sitta inne men lite vill jag ändå skriva.

Igår var det middag hos min mamma det var gott när man kommer till ett dukat bord var där några timmar. Barnen fick varsitt påsk ägg och som de blev jätte glada över kom sen hem och barnen var ute en stund till innan jag tyckte de skulle in. Tittade sen på talang2009 många som är med är super duktiga sen även i detta program finns det folk som nyter göra vad som helst för att vara med i tv.

Idag har Harry åkt till jobbet det skulle vara öppet där några timmar i dag så jag hoppas han får att göra. Det är ju inget kul att vara på ett jobb och inget finns att göra. Själv så ska jag fixa lite med tvätten det är ju toppen väder att hänga ut den. Måste även plocka lite till inne så det ser lite vetigt ut när våra döttrar och svärsöner kommer i morgon. Vi ska grilla lite hade vi tänkt tycker det är så kul när alla våra barn kommer hem samtidigt. Och snart blir det även ett litet barnbarn som kommer och hälsa på det ska bli mysigt. Det är ju lite annat när det inte är ens eget barn för ett lånat barn när det blir jobbigt är det bara att lämna tillbaka till föräldrarna. Det blir bara 1år i mellan vår minsta dotter och vårt barnbarn vilket är lite kul. Nog med allt skrivandet här nedan så får ni se lite bilder av Senyaya och Gaby den ena bilden springer Gaby först och Senyaya försöker ta henne. Den andra bilden har de hittat kaninskit vilket är så gott tycker de själv vill jag inte smaka. Ha det bra nu och sköt om er, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 10 april 2009 07:51

Ja då var det långfredag och det ser faktiskt ut att det blir fint bra väder, så nu håller jag tummen hårt. Som vanligt så har sömnen inte varat en hel natt men man börja vänja sig det som är extra jobbigt är när barnen ligger i sina sängar och hostar och man vaknar för varje hostning de gör. Idag skall vi sätta fart på våra stora killar så att de hjälper till lite här hemma. Jag vill bland annat ta bort kartongerna som är i stora rummet det är nämligen alla våra julsaker som inte har kommit bort än. Får man bort dem därifrån så ser rummet betydligt bättre ut med andra ord i så upp stapplat. Jag bara älskar detta rum och nu vill jag har ordning där inne och mins mans verktyg som ligger också där för han skulle bara. Hann inte sy gardinerna så det skall göras idag har putsat fönstrena men det är inga gardiner det ser lite trist ut, det man inte kan klaga på är att det inte kommer in ljus för det gör det. Grabbarna skall även få hjälpa till med att plocka ute tänkte ta det värsta just idag sen under veckan ska det bli lite mer. Och idag är vi även bjudna på mat hemma hos min mamma det skall bli skönt att slippa att laga den själv. Jag gillar visst och sant att laga mat men när man får någon annans mat är det så gott att äta. Hoppas ni får en skön dag och GLAD PÅSK på er ALLA!!

Av Rosie-Marie & Harry - 9 april 2009 09:17

Torsdag förmiddag och 9-åringen fick gå till skolan idag de skulle ha lite påskpyssel, men han lovade mig att han inte skulle härja. 4-åringne och 5-åringen är på barntimman de ska också ha lite påskfest idag. 2-åringen och dottern busar lite på golvet även hundarna vill leka lite här inne men de lugnade ner sig. Leka får de göra ute och inte när lilltjejen är på golvet för då springer de över henne. Vädret är inte så bra idag heller förstå inte varför man blir så trött. Men som jag har skrivit många gånger så blir jag helt seg när vädret är så här. Fixade min tvätt igår och vi tror att efter de fixade felet i går ska teven fungera bättre. Vi har varit utan sen måndags och fick tillbaka den i går eftermiddagen, men det har inte fungerat riktigt på 10månader. Nu hoppas man verkligen att det ska bli bättre fast man vet ju aldrig tyvärr. Vad som händer idag är att vi måste tömma släpet för när vi skulle ha gjort det så startade inte bilen. Och har vi tur så hinner mer en 1runda till tippen vi håller på att tömma på baksidan av vår tomt. Vi hade ett tält uppsatt där men det har blåst sönder sen har vi plockat och plockat så nu hoppas vi att vi ska bli klara. Vi har nämligen tänkt att ha vår hundgård därbakom det är nämligen bäst att ha den där. Hoppas även att vädret blir lite bättre för vi skulle grilla ute i eftermiddag, det finns ju inget godare.

Nu får ni ha en fortsatt bra dag och ha en tanke på varandra, kjamen

Visa en bild på Senyaya när hon väntar att barnen skall leka med henne:

Av Rosie-Marie & Harry - 8 april 2009 08:07

Onsdag och det ser ut att kunna bli rätt bra väder även idag fast när man tittar ut på den ena sidan så ser det inte bra ut. Detta innebär att man får titta ut bara på den ena sidan så får man fint.

Igår lämnade vi in vår bil på lagning vår koppling hade nämligen gått sönder och Harry hade tänkt själv att laga den. Sen är det här med tid han hittade aldrig en lucka till att fixa den och då bestämde vi att lämna in den på verkstad. Det skall bli riktigt skönt att få en bil till som vi kan köra inte för att jag bruka vara ute och köra men om det skulle vara något är det skönt att veta att det finns en bil. Hade även kurs igår lärde dem en ny dans och gick igenom en gammal det var ritigt kul. Tyvärr så blev kursen på torsdag inställd de ska spela lite punk musik den dagen så vi får flytta fram det till en annan dag. Så idag vet jag vad jag måste göra och det blir att ringa runt till mina deltagare så de inte står där på torsdag.

Idag måste jag även ta hand om all tvätt som är tvättad så allt kommer på sin plats. Ska även sy klart gardinerna som vi ska ha i storarummet och plocka ordning där inne. Vill gärna att det ska se lite trevligt ut nu när påsken närma sig. Hoppas även att 4-åringen ska lämna över sina tuttar till påskharren men han tveka. Jag vill att han ska göra det med glädje så han inte använder denna napp mer. Så vi håller tummarna här hemma. Sen hoppas vi även att vi skall kunna se på tv snart har varit utan sen måndags. Visst det går ju bra eftersom vädret har varit så fint då har vi varit ute från morgon till kväll. Men som det ser ut nu så blir det inte riktigt så fint och då är det rätt bra att barnen kan se på något. Nu hör jag att dottern vakna så nu ska jag även väcka Harry så han stiger upp.

Vill även visa er en bild hur det ser ut här hemma när min pappa kommer:  

Av Rosie-Marie & Harry - 7 april 2009 08:05

Då var det tisdag och vi skall till barntimman, och idag är det vi som skall ha fika med oss. Så jag har precis satt en frall deg på jäsning, sen fundera jag på att göra en påsk tårta men vet inte riktigt ännu. Man har ju inte så lång tid att tänka. Nästan alla killarna är vakna och jag var så glad för de var så snälla mot varandra 5-åringen hjälpte 4-åringen att ta fram skolkläder. Och 4-åringen hjälpte mig att göra välling till 2-åringen gav honom den när det var klart, men det är över nu. Nu sitter de på varsin sida och bråka om jag vet inte riktigt vad men de skall skrikas och gnabbas. Man får njuta så länge det varade nu hör jag även att dottern börjar röra på sig. Får väl skicka in grabbarna så de väcker Harry också för en del har det bra här hemma(ler). Igår så fortsatte träningen med hundarna fundera skarpt att se om det finns någon kurs i dragning. För Gaby tycker det är jätte kul då kunde man ju tävla med henne där. Hon drog barnen runt tomten och var så mallig, Fabian han gillar fortfarande inte när det rör vid hans rumpa fast det går ju även lättare med honom. Fast Gaby lyser det om på ett helt annat sätt än Fabian och det är ju tur att även djuren är olika jag älskar dem ändå.

Ska ha kurs i Nybro i kväll det ska bli skönt att få röra på sig lite jag dansa lika mycket som mina kursdeltagare. Får se om jag skall lära dem en ny dans tycker det är viktigt att de ska kunna det som vi redan har lärt oss. Sen blir det hem och fortsätta att få ordning här inne i vårt hus för nu ska allt bli klart. Det är som men den fula ankungen den växer ju upp och blir en snygg svan. Så kommer även det bli hemma inte en svan men ett snyggt hus.

Så här glad är vår tjej när hon får dra runt barnen:

Av Rosie-Marie & Harry - 6 april 2009 19:50

En av livets grundläggande frågor lyder: VARFÖR?

Vi har för bråttom i vår hektiska värld för att vi skulle ha tid att
stanna och tänka på livets grundläggande frågor.
som
Varför kommer pizzan snabbare till kunden än ambulansen?
Varför finns det parkeringsplats för rörelsehindrade framför skridskobanan?
Varför beställer folk dubbel ost hamburgare, stor pommes frites och Cola light?
Varför köper vi hot dogs i tiopack och korvbröd i åttapack?
och har du tänkt på
Varför målar kvinnorna sina ögon med öppen mun?
Varför är inte ordet förkortning kortare?
Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?
Varför finns det inte kattmat som smakar mus?
Varför står det på hundmatburken "ny bättre smak" vem har testat detta?
Alla känner väl till flyg planets svarta låda som alltid håller sig oskadd.
Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?
och vidare
Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är
nästan  slut?
Varför tvättar vi handdukarna, våra händer är väl rena när de  torkas?
Varför använder Kamikaze-flygarna hjälm?
Hur har man fått skylten "gå inte på gräsmattan" mitt på gräsmattan?
När ett ord är fel i ordboken, hur vet man det?
Har arbetarna på Lipton´s kaffe rast?
När jag köper en ny bumerang hur blir jag av med den gamla?
Varför har byggnader som ska var öppet dygnet runt över huvudtaget lås?

Om du log, om så bara en gång ska du skicka detta till alla som du önskar ska få ett leende.

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
    1
2
3 4 5
6 7 8 9 10 11
12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards