Bearclaw

Alla inlägg under mars 2009

Av Rosie-Marie & Harry - 14 mars 2009 10:03

Då var det lördag och vädret är inte så bra tyvärr det är grått och rått ute, men jag håller alla tummarna som går att det kan bli lite bättre. Vår lilla dotter har lite feber även idag vet inte vad hon har fått för något men hon mår inte bra. Hon är mycket gnällig och vet inte riktigt vad hon vill göra utan det har blivit mycket att ha henne i famnen. Man får hålla tummen att hon mår bättre inget kul när barnen inte känner sig krya. Det som är lite trist är att jag inte kommer iväg och dansa man vill inte åka när barnen är sjuka, men det får bli nästa gång i stället. Och nästa gång jag träffa dessa underbara dans kompisar så har jag rätt mycket att prata med några om. Det skall verkligen bli spännande och se vad de säger men jag kan inte avslöja mer just nu, men jag lova att jag skall skriva om det så fort jag kan. Harry skall åka till sitt andra jobb och sälja lite sängar sen skall han hem och fortsätta att bygga vårt sovrum för våra nya sängar har kommit. De får nämligen inte plats i vårt gamla sovrum vilket är lite bra för då blir det nya klart. Förhoppningsvis så kan sovrummet vara klart innan söndag kväll vilket jag är jätte glad för. Detta gör ju också att jag har fått ett hundrum och kontor ska bli skönt att slippa att ha datorn i sovrummet. Vi skall ha det i hörnet av hundrummet och det tar inte stor plats vilket är mycket bra. När allt är klart så ska sätta in en egen soffa till hundarna där de kan ligga i. Sen tror ju jag att de försöker lägga sig i vår soffa i tvrummet ändå men det man inte ser har man inte ont av. Men innan hundrummet är klart så tänkte jag måla väggarna så man kan torka av väggen eftersom det blir skitigt efter att hundarna ligger längst väggen.  För tapeten som är där nu ser inte trevlig ut eftersom att Fabian bland annat sover nedanför Harrys säng och väggen där han har legat är skitig och det går inte att torka bort. Men lite färg är ju inte så mycket jobb med tänkte måla över tapeten och jag tror även att jag slipper att köpa färg, har nog det hemma redan. Barnen är redo för att gå ut och leka vilket är bra de behöver frisk luft så de blir härligt trötta när de skall läggas sig i kväll. Och som jag har skrivit en gång förut så leker de rätt bra när de är ute och leker de bråkar inte lika ofta som när de är inne. Så nu skall jag hjälpa dem att få på sig kläder så de kan gå ut. Sköt om er och ta vara på er, stora kjamen på er ALLA.   

Av Rosie-Marie & Harry - 13 mars 2009 16:24

Då var det helg igen och barnen har varit lite dåliga vet inte riktigt vad som har varit gel förutom att de har varit hängiga. Men man kan väl inte vänta sig något annat vädret är ju inte det bästa. Blev så ledsen när jag körde hem från Nybro i går kväll när det började snöa trodde att vi skulle slippa det nu men icke. Och som det verka så kan det bli mera av den vita varan, jag måste säga att nu vill jag ha mer grön vara än vitsnö. Och inte tala om den stora gula saken som bruka vara på himlen ibland det är inte ofta man ser den men det händer. Vet inte riktigt vad den heter men om jag kommer på det så säger jag till.(ler) Har tänd i brasa i kaminen det kändes lite rått inne det är så skön värme som kommer när man elda. Vår dotter är lite febrig och lite gnällig men kan förstå henne om hon inte mår okej. Nej fy katten vad jag längtar efter bättre väder så barnen kan få vara lite friska, hade nämligen tänkt att åka och dansa i morgon men som det ser ut nu så går det inte. Kan inte lämna barnen när de inte mår bra. Nej slut på mitt gnällandet idag har jag fixat med tvätten och Harry håller på med vårt sovrum det ska verkligen bli kul att få ett nytt. Vi har även fått våra nya sängar och det ska bli ännu skönare att få ligga bra. Då kanske man sover ut lite bättre de få timmarna som man sover. Harry och den näst äldsta sonen är och handla och det är så skönt att slippa strängas med allt folk som är ute. Fast ibland är det kul att åka och handla men jag gillar inte att trängas tycker om att gå i min takt. Barnen och vi skall ha lite fredags mys titta på en film ihop och äta lite god mat och snacks. Kommer inte på mer att skriva så ni får ha det så bra tills vi hörs, stora kjamen på er.

Av Rosie-Marie & Harry - 11 mars 2009 09:27

Då var man på barntimman i går det var jätte trevligt, de hade även en aktion på åkern utanför lokalen där vi var. De auktionerade ut traktor, vagnar och annat som man använder till gården. Det jag blev arg för det var när dessa äldre bönder och även yngre som gick igenom häcken som var utanför tomten som tillhörde kyrkan. De bokstavligen gick ner den häck som var där och jag är ju inte den som är den utan jag sa till dem som jag såg. Talade om att man går ju inte där men en del av dessa bönder var oförskämda vill jag säga de sket fullständigt i att de förstörde något som inte ens var deras. De som var på barntimman tyckte det var lite pinsamt när jag sa till dem, men det var som jag sa man lär sina barn att de inte skall göra så då ska inte vuxna människor bete sig ila. Sen åkte vi hem jag bakade en banankaka som jag skulle ha med mig till kursen. Var klar i god tid vilket var så skönt vi fick snabb besök av en mycket kär vän (TUSEN TACK FÖR BESÖKET). Sen åkte jag till kursen och då kom jag på att kakan som jag bakade hade jag inte med mig. Kunde inte vända hem igen eftersom då hade jag inte hunnit så jag fick köpa en kaka. Sen ringde Harry och talade om barnen hade låst ut honom och att någon av hundarna hade ätit upp min banankaka som jag hade bakat. Visst kan man bli ledsen men hunden som åt upp den blev ju glad. Hade även med mig dansskor till dansarna som de testade så jag får ha dem med mig nästa gång med för de ville tänka innan och det är helt okej. Men det var 2st i Nybro som skulle ha ett par skor.

Finns det någon som vill ha bra skor tex när ni är i ringen med era hundar så säg till för dessa skor är bra för fötterna.

Vaknade som vanligt mycket tidigt eftersom dottern ville inte sova så det är bara att gå upp och ge henne mat. Men jag kände mig lite trött men det är bara att bita ihop sen var det att väcka 9-åringen men han var redan på klädd när jag kom upp. 15-åringne kom in och talade om att han inte mådde bra så han fick vara hemma från skolan. Jag och Harry drack lite kaffe och såg nyhetsmorgon sen började han med vår nya dator så jag kan ha med mig den på kurserna i stället. Han började i går men då gick det inte så bra för honom. Och man vet inte om det går så bra idag heller men det är ingen mening att fråga honom.(hehehe) Sköt om er kjamen


Av Rosie-Marie & Harry - 9 mars 2009 09:23

Måndag morgon och vädret ja vad skall man säga det är skit disigt och grått, det är ju inte undran på att man inte hittar någon ork. Nu behöver man lite sol så att man skall orka med allt som man behöver att göra.

Barnen fick sina socker bullar igår och de åt upp alla bullarna visst och sant det blev inte många hade tyvärr inte mer än 1st jäst hemma. Vet inte om jag skall handla lite så vi kan baka lite vanliga kanelbullar idag. För det är ju vi som skall ha fika med oss i morgon till barntimman då kan jag ju förbereda fikan redan i kväll. Ikväll skall jag även ha styrelse möte med squaredansen får se vad vi kommer fram till där för vi skall även välja ny ordförenade m.m och det är styrelsen som är valberedningen eftersom vi är så få. Sen skall jag förbereda inför kurserna i morgon med musik och allt som har med kursen att göra. Det är så roligt för mina kursdeltagare i Emmaboda är så trevliga och inte tala om hur gulliga de är. De säger jämt hur trevlig jag är och hur duktig jag är och att de inte vill att jag slutar utan de vill ha mig som kursledare. Det är som att man kan bli lite generad när de berömmer mig så ofta. Ja man kan inget annat än att gilla dessa underbara damer. Har funderat lite vad man skall göra idag vet nämligen inte riktigt vad kan känner för att göra. Håller på att ändra mina rutiner som jag skrev i går i min blogg man måste försöka ändra sig. Och då måste jag ändra mina rutiner så att man inte hamna i detta ekohjul som är så lätt att man hamna. Än så länge har jag ändrat lite på rutinerna som jag brukar göra det är visst och sant inte mycket men lite är det. Små killarna är på övervåningen och leker än så länge så är de kompisar man är ju tacksam så länge det varar. Nu vet jag inte vad jag skall skriva så nu får ni sköta om er, kjamen på er.

Av Rosie-Marie & Harry - 8 mars 2009 13:30

Då är det söndag och jag vet inte vad man skall säga om vädret, men ledsen blir jag. Och inte talar om hur trött jag blir vill göra så mycket men orkar inte göra mycket. Barnen har varit ute och lekt en runda innan det började regna men de fick lite frisk luft. De har inte gjort annat än att bråka så det var riktigt skönt när de gick ut för konstigt nog så brukar de vara vänner när de är ute. Men nu är de inne igen och de är vänner vilket glädjer oss. Den äldsta sonen ska tvätta sin bil och han var även snäll för han erbjöd sig att tvätta vår bil med och det tackar man ju inte nej till. Harry ska börja jobba med vårt sovrum igen vilket en annan inte säger nej till. Nu vill jag ha det lite mer klart ska börja med tomten så fort det blir bättre väder ska även sätta ut staket runt hela tomten så att hundarna och de små barnen kommer ut. Just nu kan hundarna smita runt pojkarnas hus på baksidan och man vill inte att det skall hända dem något. Vi skall även panela om utvändigt i vår/sommar vilket ska bli jätte skönt för huset är ingen skönhet när man tittar på det från utsidan. Ja det är mycket man vill göra sen är det bara till att hoppas att man hinner med allt som man vill göra för oftast är tid och pengar som sätter p på saken.

Satt och tänkte på lite hur man lever sitt liv det här om man rullar på i samma ekohjul och då tänker jag på min pappa. Han gör lika dant varje dag han stiger upp åter sin frukost åker ut till oss dricker kaffe åker härifrån. Åker och äter mat ihop med sina vänner om det inte är möte på kvällen så åker han hem och där sitter han. Vilket jag kan tycka är mycket tråkigt eftersom livet är så kort och det måste finnas saker som man vill göra. Sen tittar jag på hur en annan gör och mycket riktigt så gör man lika dant jag med vilket är mycket trist. Jag vill inte hamna i ett ekohjul jag vill se mig om göra saker som man kanske inte hade vågat göra innan. Så nu sa jag till min man att vi ska ändra allt fast lagom det är inte snällt att ändra om allt för barnens skull. Men göra saker och ting på annat sätt försöka tänka annorlunda. Måste göra något som ändra ens liv lite och gå framåt med allt. Så nu får man hoppas att man gör något med (ler)

Tänkte jag skulle baka lite goda sockerbullar idag tror barnen blir rätt glada över att få lite fika. Sen får det bli stek till middag med lite grönsaker sen är det bara att se vilka barn som gillar maten.

Vill även tacka för ett trevligt besöket som jag fick igår barnen blev jätte glada över fikan även 15-åringen. Han blev lite ledsen för han glömde komma in och säga hej till er. Sköt om er och stora kjamen på er.

Av Rosie-Marie & Harry - 6 mars 2009 10:51

Fredag och 4-åring har varit hos tandläkaren och han hade fina tänder det ända är att hans tänder börja att reagera på tutten. Och vi försöker verkligen att få honom att låta bli denna napp men han går och letar rätt på den och ta den. Så vi har en strid men honom hela tiden vi försöker allt man vet inte vad man mer skall försöka att göra. Men vi kommer inte att ge oss men det är lite trist att jämt bråka om det. Barnen är uppe och leker man får se hur länge de kan vara vänner för varje minut de är lugna är ju en vinst. Pojkarna är i en himla jobbig ålder just nu det är bara bråk och slåss som gäller. Förstå inte varför för vi gör inget annat än att säga till att man inte slåss, men vad hjälper det har man tur så hjälper det en liten stund.

Vad ska man göra idag då: Man får väl fixa lite med tvätten även idag fast man inte vill men låter jag bli så blir jag aldrig klar med den. Sen tänkte jag baka lite bullar med barnen lovade nämligen 5-åringen det. Och lite bullar är ju aldrig fel så jag hoppas verkligen att vi hinner med det. Min pappa kom på besök och drack lite kaffe och pratade lite skit. Harry håller på att ringa till alla som han inte fick någon rätt sida på som datorn och torktumlaren. Är så himla tråkigt att man måste bli arg och förbannad innan något händer. Men jag hoppas verkligen att vi ska få hem torktumlaren och frysen som de har lovat oss och att det blir idag. Hoppas också att jag ska få hem mina skor som jag har beställt för jag behöver nya dansskor. Jag har dem hela tiden när jag dansa gå ut med hundarna så de är väl använda. Tänkte även att jag skulle måla hallen på övervåningen så det ser lite bättre ut. Men som vanligt så blir förmodligen dagen inte som man har tänkt sig tiden får utvisa det.

Ni får ha det så  bra och sköt om er, kjamen




Av Rosie-Marie & Harry - 5 mars 2009 11:48

Torsdag och 4-åringen och 5-åringen är på barntimman dottern och 2-åringen leker i dotterns lekhage. Hon tycker det är så roligt när någon är där inne och leker med henne. Pappa är här en runda han hade ryggskott i går så då kunde han inte komma. Fast han ska snart åka och äta ihop med sina vänner. Och killarna kommer snart hem med bussen då blir det ös igen. Jag ska ha kurs idag i Nybro vi ska bara repetition idag så de kan danserna som jag har lärt dem redan. Det är vissa danssteg som är lite svåra för en del av dansarna men det skall jag råda bot mot idag. Ska även baka en kaka som vi skall ha till fika vet inte vad man ska göra idag. Vår äldsta dotter ringde och skulle ha ett recept som han hade skrivit in i bak boken när hon var mindre. Hon skulle baka åt brunnen till helgen hon är en jätte duktig tjej på att jobba och organisera allt. Tyvärr så ska de skära ner med personalen så hon fick avsked och det de kan erbjuda henne är timman ställd. Min önskan är att hon ska hitta ett annat jobb så Ronneby brunn ångra sig för de vet inte vad denna tjej gör för sitt jobb. Tyvärr så gör hon så mycket mer än vad hon har fått betalt för och hon ser till att det fungera. Men nu då vill hon göra sig mer unik med att baka lite mer fast då hålla sina recept hemliga. Harry håller på att ringa lite ang vår dator som gick sönder det har tagit 3veckor och det skulle bara ta 1vecka ja det är inte mycket man kan göra förutom att tjata. Även skulle vi har haft en torktumlare och den var beställd redan 2veckor innan jul den har vi inte sett eller hört något av. Och vi har ringt och ringt och vi har bara hört undan flykter det som är jätte för jävligt är att de har redan fått betalt. Så nu hoppas jag att den kommer denna veckan. Killarna kom nu med bussen och de hade gjort jätte fina kort fast de hade en mycket bra vän som hade hjälpt dem. DU ÄR FÖR SNÄLL. Fundera även lite på vad man skall kunna ha för mat idag det här med mat och våra barn inte lätt alla gånger vill jag lova. Ibland så älskar de maten man gör en vecka efter så tar man upp det från frysen så äter de inte för då är det inte gott. Dessa barn är för roliga måste jag måste man säga och man vill inte äta pannkakor och spaghetti hela tiden. Jag får väl gå ut till tvättstugan och fixa lite med tvätten man har ju inget val annars har man inga rena kläder. SUCK. Annars ska jag inte göra så mycket eftersom denna dag är lite kluven när man skall iväg på eftermiddagen. Ni får ha det så bra och va rädda om er, kjamen    

Av Rosie-Marie & Harry - 4 mars 2009 13:33

Onsdag och solen skiner det är vår ute mycket trevligt barnen är ute och leker. Dottern ligger och sover Harry skall snart åka iväg till jobbet. Vad skall jag göra då man får väl fixa det här med tvätten den eviga saken som aldrig tar slut.  Bakade frallor till barnen som vi skulle äta men Harry hade även köpt med sig frallor fast mina är mycket godare. Sen kom en god vän och fikade och pratade lite skit. Barnen blev jätte glada för hon hade med sig godis och dricka även hundarna blev ju inte ledsna de fick varsitt ben. Satt och pratade lite om allt möjligt barnen visade sina rum och de var malliga. Sen skulle hon åka hem 2-åringen gav henne en kram innan hon åkte. Vi skulle träffas en annan dag se om vi kan åka till stranden och grilla lite. Vår mellersta dotter kom han skall ta antingen både 2-åringen och lilltjejen med sig. Fast som det ser ut just nu så blir det bara lilla tjejen för 2-åringen har somnat. Harry skall strax ge sig av och jag får väl återgå till det jag skall göra. Nej nu får man passa på att njuta av det fina vädret, sköt om er kjamen

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2 3 4 5 6
7
8
9
10
11
12
13 14 15
16 17 18 19 20
21
22
23 24 25 26 27 28 29
30 31
<<< Mars 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards