Bearclaw

Alla inlägg under januari 2009

Av Rosie-Marie & Harry - 22 januari 2009 06:08

Torsdags morgon har varit och duschat det är det bästa man kan göra tycker jag. Och en annan som bruka duscha snabbt pågrund av att barnen står i dörren och vill en massa. Då njuter man extra när man är ensam och kan stå där en extra minut utan att få dåligt samvete. Vaknade vid04.00 gav vår dotter mat, sen var jag så varm då passade jag på att duscha. Våra två killar ska åka bussen till kyrkansbarntimman idag och det är ju jätte roligt för dem att kunna göra detta. Själv ska jag på kurs i kväll den börja igen efter jul uppehållet, ska bli kul att få träffa detta glada gäng igen. Fundera på att baka en kaka att ha med mig till kursen. Idag skall de inte få lära sig något nytt utan de ska få dansa de danserna som de fick lära sig föra terminen. Denna termin kommer att bli mer country musik vilket många gillar i denna grupp. Ska även ha något annat men den mesta utav dansen kommer att bli till country.

Lite om igår blir så arg kan inte förstå varför folk inte kan låta bli andras saker. De har nämligen tagit 2st mopeder från våran tomt vet inte riktigt när de har vågat göra detta men de är borta. Och de ska ju vara glada att de inte fick ett gäng hundar på sig, eftersom vi släpper ut dem när som helst under natten morgonen. Vakna jag vid 02.00 då släpper jag ut hundarna en runda så man vet aldrig när de är ute. Så arg är jag för vi ska kunna ställa saker på tomten utan att andra ska tro at de har rätt att hämta saker. Vi har haft så mycket som har de har tagit från oss och man tycker att man låser fast saker ställer undan men det hjälper inte. Så nu ska vi installera ett larm de ska inte kunna ta en enda sak ifrån oss mer. Man blir bara så ledsen eftersom de tar våra barns saker med i har man mage att ta från ett barn. Var bara tvungen att tala om detta.

Våra hundar mår toppen Senyaya börja bli stor fin tjej borstade henne igår fick en valp (heheeh). Ska även duscha henne se om man hinner i helgen. Tänkte ta en hund i taget det tar ju lite tid att fixa ordning dem med att borsta och föna klippa m.m Då är det skönt att inte behöva ha ett tvång att ta dem alla på samma dag. Ska även köpa mig en hundfön har en vän som har en sådan och den är super bra. Då slipper man som jag sitta i flera timmar för att få en hund torr.

Ja det var lite som har hänt hos oss ni får ha en bra torsdag ta vara på er, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 21 januari 2009 10:23

Igår som sagt var vi på möte angående vårt barns skolas nerläggning. Rektorn pratade att hon hade pratat med våra barn om hur de kände för att börja i en annan skola. Men barnen hade varit positiv till detta fast det var många barn som skulle byta till en helt annan skola. Och hur det är tänkt att det ska fungera med barnen. Tyvärr så var det bara en lärare som skulle följa med till den andra skolan, det är ju alltid trist när man måste dra ner på allt. Själva vill vi ju att skolan skall vara kvar tyvärr så verka det inte att det blir så. Man får göra det bästa av det som finns och det som naturligtvis blir bra för vår son. Det vi tycker är lite dåligt är bland annat att de äter i klassrummet, tycker inte det ska vara så. Sen att de barnen som redan går på denna skola tycker det är okej det är ju för de vet inget annat. Förstå inte att man får göra så eftersom när man driver restaurang så har man många saker som måste vara på ett visst sätt för att hälsovårdsnämnden godkänner det. Men det är väl inte så när det gäller skola och våra barn. Men de får inte hjälpa till med att baka eller laga mat men sitta i ett klassrum är okej. Det skall bli intressant att se hur det kommer att bli sen får man hoppas att det blir bra för alla barnen.

   Ni får ta vara på er, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 20 januari 2009 06:57

Tisdags morgon just nu är det rätt tyst i vårt hus tror att barnen är lite trötta, de brukar vara uppe med tuppen. Så jag sitter och njuter av det tysta innan alla vaknar. Idag skall jag baka till barntimman tror det får bli muffins och en fruktpaj med vaniljsås. Sen vet jag inte om jag även orka fixa lite frallor annars får jag köpa bröd. Det är roligt att åka dit varje tisdag barnen kommer till en annan miljö än hemma och de får pyssla med lite allt möjligt. En annan kan sitta och njuta medans de leker för det är inte mycket bråk när vi är där. Sen träffar man ju de vuxna som också är där vi sitter och prata lite om alt från himmel till jord. Min man skall köra oss dit eftersom han inte har fått ordning på våran bil, kopplingen fungera inte. Vi hoppas att få ordning den under helgen eller om vi hittar mig en ny bil. Jag har lite krav när jag skall ha bil. Den skall ha sätern så hela familjen får plats sen skall jag kunna ha våra hundar med mig och en vagn. Sen vill jag inte ha vilken bil som helst heller den ska se lite bra ut man vill trivas i den. Eftersom man kör rätt mycket måste jag ha en bil som är bra på alla sätt och vis. Har inte hittat någon speciell än det finns många fina så jag har lite att titta på. Ska strax väcka vår 9-åring hundarna skall få gå ut en runda till innan det blir rörelse här hemma. Vi skall även på föräldrar möte  i kväll till vår 9-åringens skola. De skall prata om hur det skal gå till när de ska stänga skolan. Själv vill vi inta att vår son ska gå i den skolan som de ska gå på. Tycker inte skolan är en bra skola från att gå i en skola med trygghet skall han få gå i skolan där man inte syns på samma sätt som man gör i den skola han gör idag. Och han behöver mer hjälp än andra barn och det känns så sorgligt när de stänger en skola som fungera och den går inte med minus. Detta möte ska bli intressant.

Nu skall jag väcka sonen och börja baka ni får ta vara på er, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 19 januari 2009 15:12

Måndag morgon och våra barn vill inte vara vänner de har kommit i någon slags ålder där det är roligare att slåss och skrika. En annan då förstå inte hur de orka pågrund av att som åskådare är man helt slut när dagen går mot sitt slut. Tro inte att vi tillåter att de slår varandra ånej men de gör det ändå. Just nu spelar det ingen roll hur vi gör så fungera det i en stund sen räcker det att någon av dem titta åt fel håll så är bråket i gång. En del säger att tjejer är värst men håller inte jag riktigt med för tjejer gör det på ett annat sätt. Killar är mer hårda på något sätt de slåss brottas ja de är mer tuffare. Då har vi alltid behandlat alla lika ville tjejerna ha bilar så köptes det bilar, killarna lekte även med dockor. Men ändå så ser man hur killarna är råare, tjejer mer fega så som jag tycker eftersom de gör det i det tysta trodde de i alla fall. När man stod där och sa till, så sa tjejerna hur visste du det mamma. Ja som föräldrar så måste man ha öron och ögon med sig hela tiden, men även en annan kan göra fel men då är det viktigt att man kan säga förlåt till sina barn. Det som kan vara lite jobbigt som jag berättade en gång innan, det är inte så stor ålder skillnad mellan de tre pojkarna som är hemma det är ca 2år mellan dem. Detta gör att alla härma varandra och den minsta killen härma de båda vilket är mycket jobbigt. Hur man än gör för att det skall lugna ner sig så blir det skrik och slag mellan dem. Man talar om för dem att man inte slår varandra (tänk om vi skulle slå er det hade ju inte varit roligt eller hur), men de tycker inte att man skall slå varandra fast det dröjer inte länge fören de har börjat ingen. Det är ju tur att de även kan leka ihop och när de gör det så leker de jätte bra, så man hoppas att detta tråtts går över. Sen ska det bli spännande och se hur vår minsta dotter ska bli när hon har alla dessa bröder som lär henne allt de kan. Men man måste säga att man vill inte vara utan dem och de blir ju större sen är det större saker som händer.  Ja det är en hel tids tjänst att vara förälder. Det var lite vad som händer hos oss just nu. Sköt om er och visa att man bryr sig om varandra, kjamen

 
Av Rosie-Marie & Harry - 17 januari 2009 04:37

Sitter i vår soffa och kockan är 04:00 på morgonen vaknade av att vår dotter ville ha mat, kort där efter kom vår 3-åring in till oss. Det gör mig inget att barnen kommer in till oss, det som jag blir så trött på är när te.x 3-åringen tjatar om e napp i timmar om det vill sig ila och man är ju oftast trött och vill inte stiga upp för en napp skull. Men om det över huvudtaget ska kunna bli lite ro i vårt sovrum så är det bara att leta rätt på denna napp. Vi håller på för fullt att få 3-åringen att sluta med denna napp ingen lätt uppgift vill jag lova. När 5-åringen skull sluta gick det jätte bra, men denna lilla kille är fast besluten att inte sluta. Det är mycket gnäll just nu här hemma eftersom han vill även ha den på dagarna (tror han i alla fall). Som tur är så är jag lika tjurig som honom och ge mig inte i fösta taget. Vår lilla dotter använder tummen vilket är sämre eftersom den går ju inte att ta bort. Har försökt att ge henne nappen i stället men den leker hon bara med.  Vi har redan en dotter som har haft tummen och det var tusen gånger svårare att låta bli. Det var lite om det.

Innan jag satte mig vid min dator så släppte jag ut hundarna så de fick göra ifrån sig. Fyllde på min vatten flaska och satte mig för att skriva lite till bloggen. Man är ju inte klok sätter sig vid denna tiden hehehe ja det kanske är tur att man inte är det. Idag skall jag sätta fart på min familj med att få dem att städa. För nu vill jag ha lite ordning igen på vår tomt, Barnen är speciallister på att ta fram och inte städa bort det. Och de hittar allt förstå inte vad allt kommer ifrån men det finns där på tomten slängd i en hög. Och ingen ta bort det för att slänga det på släpet. Nej så idag hoppas jag att få lite ordning på detta man lever på hoppet.

Nu får ni ha en bra lördag och jag hopps så att solen får skina även i dag, och va rädda om er, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 15 januari 2009 19:30

Måste säga att jag tycker det inte finns bättre bilder än barn och djur. Här på denna bild ser ni våran dotter och Senyaya, fast Senyaya själv är liten så går det toppen att ha våran dotter på golvet ihop. Det ända som man måste se till är att inte Gaby och Senyaya börjar leka då ser de inget. Det är som med pojkarna de ser inget heller om de börja med sina lekar. Då får man rädda vår dotter det är tur att vi har en säng som hon kan leka i. Så det blir att ibland är hon på golvet och ibland i sängen för att de andra också ska få plats med sina lekar. Det som man verkligen måste titta till hundarna är så de inte tar fram sina stora ben. De vill ju så gärna tugga på dem i närheten av vår dotter. Är lite rädd att de skall tappa benen i huvudet eller att dottern skall få tag i dem, de r nämligen lite vassa.

Annars idag så har det varit fullt upp med allt som man måste göra. Försöker att få i gång med min man så han börja städa lite på tomten. Våra kära barn är duktiga att ta fram saker men de är sämre att plocka ordning efter sig. Så denna vecka är det städ vecka och helgen skall julen ut och det blir lite att göra för alla. Fast våra tomtar är redan undan plockade men däremot barnen har inte plockat bort dem än. Och vi brukar ge våra barn en tomte varje jul de får även tomte av deras mormor så de har en del tomtar. Själv gillar jag tomter tycker det är fint och mysigt när man ställer fram dem. Men som sagt nu skall de plockas undan fast jag tänker ha stjärnorna kvar en liten stund till. Tycker att det blir så mörkt  när man ta bort allt. Nu skall jag åter gå till det jag höll på med ni vår vara rädda om er, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 12 januari 2009 23:15

Måndag kväll och jag har precis lagt vår lilla dotter i sin säng, våra hundar ligger runt mina fötter. Harry försöker få ordning på vår bil han läser instruktionsboken men han verka inte bli klokare för det, sen knapra han lite på sin dator. Man får hoppas han kan fixa vår bil det är inte lätt att fixa nya bilar med all denna teknologi som sitter i nya bilar. Mina kurser börjar i morgon den ska verkligen bli kul att få träffa mina pensionärer igen de är ett gäng undrbara människor. Tänkte se om jag inte kan baka något och ha med mig till lite fika. Tänkte se om man kan införa 5:- till en fika kassa det blir lite lättare om det skulle vilja vara någon annan som vill göra något. Ska även träffa en mycket kär vän till mig har inte träffat henne på ett bra tag. Hon ska vara med mig på min kurs och det ska bli kul att få lite hjälp. Hoppas hon fatta lite smak på det i så fall kan man få lite hjälp då och då.

Det skall även bli roligt att få se en bättre blid på mitt barnbarn som jag skall få någon gång i slutet av maj början på juni. Jag har redan sett en bild på vårt barnbarn men då var barnet så litet nu är hon halva tiden gången så det syns mer att det är ett barn. Det skall bli intressant att se vilket datum de säger när barnet kommer.

Själv vill jag inte ha flera barn är så tacksam för de 9friska barnen som jag har fått. Om jag så skulle vilja ha fler hade jag inte vågat skaffa flera en då. Det tog mig så hårt när vi skulle ha vår minsta dotter och det skulle inte jag gå igenom en gång till. Däremot har jag funderat på att utbilda mig till barnmorska. Det yrket skulle passa mig som handen i handsken att kunna hjälpa till att få se en sådan underbar sak att se hur ett barn föds. Vet att det även finns sorgliga synder när det gäller födandet det höll ju på att sluta ila när vår dotter föddes. Men det är ju ändå mer glädje än sorg och att få kunna vara med på dessa stunder hade varit en ära. Så man får väl ta sig i kragen och se om man kan blir något när man blir stor.

Har tagit lite fina kort på våra tikar kommer att visa dem en annan dag måste nämligen tömma vår kamera först. Och just nu hittar jag inte sladden så jag kan inte få in dem på min dator, hopas att kunna visa dem i på onsdag. Vår Senyaya är inte så liten hon är en fin tjej och växer så det knakar. Vi tänkte ställa ut henne i Skåne det är ju alltid roligt att se vad de säger om henne. Denna lilla dam hon sätter sig ingen på Fabian har fått en ny plåga(hehehe) Gaby leker ju hellre med Senyaya så när man släpper ut dem två själva, då ur det runt huset vill jag lova de är lika dana bägge.

Nu får ni sova gott och ta vara på er, kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 11 januari 2009 21:57

När vännerna kom till,
var tanken ganska klar.
För vänner har nått i sig
som ingen annan har.
De har en hand som hjälper,
de lyssnar och förstår.
De viker inte undan
när många andra går.


Bry dig inte om att lära känna människor
försök bara vara sådan att människor vill lära känna dig.

Vänner är sådana ovanliga människor som frågar hur du har det
och sedan väntar att få höra ett ärligt svar.

Vänskap kan inte köpas för pengar.

Om du inte har något gott att säga om dina vänner
har du inte de rätta vännerna.

Skaffa dig vänner
innan du behöver dem.

Till en vän ska man komma bjuden i medgång
och objuden i motgång.

Vänner talar med dig
när ingen annan vill veta av dig.

Vem som helst kan ge dig ett gott råd
men en sann vän ger dig en hjälpande hand.

Sköt om er och va rädda om er, kjamen

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19 20 21 22 23 24 25
26 27
28
29 30 31
<<< Januari 2009 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards