Bearclaw

Alla inlägg under augusti 2008

Av Rosie-Marie & Harry - 17 augusti 2008 07:15

Som vanligt så vaknar innan alla andra, fick gå ut med hundarna för Gaby ville inte göra ifrån sig igår. Och om jag säger att det var i grevens tid så ljuger jag inte, för vi han knappt utanför området fören hon satte sig. Sen ville hon jaga alla kaninungar som vi såg och det var ett tiotal som sprang runt över campingen. Väl framme i husvagnen igen så ville vår 1 1/5-åring ha lit välling så han och jag satte oss i förtältet och såg på lite barnprogram. Jag satte mig vid datorn lite tycker inte att det är lika kul att se på barnprogram, man gör det rätt ofta.

Tänkte på en sak, ni tror väl jag inte är klok som sitter och blogga när vi är iväg på semester. Men det är så att vi brukar ha med det trådlåsa bredbandet för det är så bra att få tag info ang ställen vi vill åka på. Man ska ju använda de hjälpmedel som finns allra helt när man tycker det är bra. Och då när man har en tid över så tycker jag att det är rätt avkopplat att sitta en lite stund och skriva lite.

Nej nu skall jag underhålla vår lilla son så får vi höras en annan dag. Men ni får vara rädda om er och njut helgen. Många kjamar på er

Av Rosie-Marie & Harry - 16 augusti 2008 20:25

Idag har det varit en fin dag vi är i Halmstad kom igår kväll, vi fick sova utanför campingen eftersom det var stängt när vi kom. Blev lite sur för på deras hemsida står det senare, när Harry väl talade om detta för de som var i receptionen så (sa de oj det har våra chefer glömt att ändra, men som tröst så bjuder vi på minigolf för hela familjen) Det är ju alltid något men min man sa han inte är klar med dem än.

Det var som vi var i Skara som jag skrev så drabbades vår 1 1/5-åring v en allergi chock när han badade. Min man tog kontakt med dem för de hade ju gott ut i tidningen och tv att de hade höjt kloren på grund av killar bland annat inte tog av sig underkläderna. Men så var ju inte fallet de hade inte ökat kloret utan värdena var normala. Men min man ger sig inte än så länge skulle de bjuda hela familjen på 1-dag i Skara. Jag blev liten sur för vi har ju en bit och köra så vi åker ju inte upp för en dag. Då är jag inte den som är mm kan lika gärna bet själv, men när vårt barn blev så sjuk och de tjäna så mycket. Är det dåligt att göra så för man skall vara rädd om sina kunder.

När jag och vår 5-åriga son var ute och gick med hundarna så träffade två andra som hade två Berner sennen tikar. Fabian tyckte mötet var riktigt trevligt men Gaby nej hon tyckte det var läskigt i början, men sen var det helt okej och riktigt trevligt. Måste säga att det är alltid roligt att träffa andra med Berner sennen.

Ja nu får ni sköta om er och ta vara på varandra. Många kjamara

Av Rosie-Marie & Harry - 15 augusti 2008 14:54

Igår höll jag på med att förbereda lite med tvätt m.m vill gärna ha så mycket klart som möjligt innan skolan börjar. Barnen börjar skolan den 20 tycker de har precis börjat sommarlovet, det som är lite synd är att vädret inte har varit i topp. Men det är väl som det brukar vara när de väl har börjat skolan så kommer det fina vädret.

Vår 16-åring höll på med att fixa ihop sin moped även hans pappa hjälpte honom det är alltid lika roligt när man gör något ihop med barnen. Jag bakade lite fika och det är alltid lika uppskattat av barnen, de tycker att det är mycket gott med nybakat. Och vem tycker inte om det, så det blev en blåbärskaka. Idag håller jag på med chokladbiskvier sen tänkte jag även göra något mer men har inte bastämt vad. Just nu sitter vi och väntar på lite ägg som min man får köpa med sig hem när han kommer från stan. 15-åringen är sitt rum med sin lillebror de tittar på en film, 3-åringen ligger i soffan och sover. 9-åringen är hos en kompis och 5-åringen hjälper mig med att fixa lite fika. Han hjälpte mig även att med att steka köttfärs och svamp som vi ska ha till tacos i kväll.

Hundarna springer runt en så man håller hela tiden på att ramla, även barnen gör så. Ska även plocka ordning inomhus det blir väldigt mycket grus inne barnen och hundarna drar in. Men så är det att ha barn och hundar och jag vill inte vara utan dem.

Nej nu ska jag återgå till städning bakning m.m Ni får ha det så bra och ta vara på er.

Många kjamar

Av Rosie-Marie & Harry - 13 augusti 2008 23:27

Sluta aldrig hoppas

Sluta aldrig be

Sluta aldrig drömma

Under kan ju ske


Mister du pengar, mister du inget.
Mister du vänner, mister du något.
Mister du kärlek, mister du mycket.
Mister du hoppet, mister du allt! 


Det finns ett litet ord
För lite använt på vår jord
Det torkar tårar lindrar gråt
Det lilla ordet är
FÖRLÅT 


Det finns en blomma vit som snö,kan ej vissna,

kan ej dö.dess namn känner du nog igen trofast vänskap heter den.


Jag sådde några blommor, en för varje vän. Jag tror att det var fyra, men särskilt minns jag en. Det blev höst och vinter och blommorna de dog. Men på våren kom de åter, men bara tre stod kvar och log. Sen kom regnet med moln stora grå. Nästa gång jag fann dem så var det bara två. Sen kom solen med allt ljus den har. Plötsligt stod det bara en ensam liten blomma kvar. Du härdades i solsken, du drunknade i regn. Men en sak är säker, du är en riktig vän.


 Kjamen på er alla:)

Av Rosie-Marie & Harry - 13 augusti 2008 17:50

Vad glad jag var när man vaknade och såg solen är lite ledsen över detta tröstlösa väder som vi har haft nu. Nu hoppas jag att vädret kan få vara fint man mår så mycket bättre av när solen skiner. Och man orkar mycket mer ja allt blir mycket bättre.

Igår var vi och tittade på hus med vår äldsta dotter, svärson och hans föräldrar. Huset var jättefint men det var en fuktskada på vinden som de måste åtgärda, även inne på toalett fönstret måstes bytas. Annars var huset i jättefint skick så man kunde bara flytta in utan att fixa rummen. Det slutade med att de la ett bud, sen är det bara och vänta se vad som sker(håller tummen för dem).

Idag har jag fixat med min tråkiga tvätt den tar inte riktigt slut, det känns så bra när man inte hittar någon tvätt. Men då kommer våra äldsta pojkar med deras tvättkorgar, så är det med barn. Men jag älskar dem ändå.

Vår näst yngsta dotter kom på besök och de små blev jätteglada över att hon var ute och lekte med dem. Även vi blev ju glada över att se henne, tyvärr så blir det inte så ofta, hoppas man får se henne lite mer.

Jag och Harry pratade om vänskap idag. Och vi har blivit rätt blåsta över åren när det gäller så kallade vänner. Vi är sådana att man ställer upp för dem vi tycker om, för riktiga vänner så gör man detta för. Men så har vi inte haft det utan de har ut nytjat oss med att vi har hjälp och hjälpt sen har vi varit skitstövlar om vi inte har ställt upp. Och man blir så ledsen över sådant. Men nu har vi ett par vänner som står oss väldigt varmt om hjärtat och det är så underbart för de är som oss. Och riktiga vänner växer inte på träd. Så dessa människor skulle både jag och min man göra allt för, de är riktiga vänner.  Så var rädd om era vänner ta inte allt för givet, man måste vårda vänskap .

Va nu rädda om er och ta vara på varandra. Kjamen på er alla.

 
Av Rosie-Marie & Harry - 12 augusti 2008 21:26

Livet är orättvisst ena dagen är allt fullt av liv, nästa dag så blir man full av sorg. Man vet aldrig vad som erbjuds av änglarna, en dag vill de att man skall vara hos dem i stället. Nästa dag så hjälper de en till att leva, så ta vara på det som finns. Sorgen och glädjen kan båda vara något bra och det kan även vara tvärtom. Jag sänder er en ängel som finns där till hands, hon ger en mycket ömhet, kärlek och även sorg.

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 12 augusti 2008 10:36

Igår fyllde min mamma 65år förlåt jag menade 35 (hehehehe). Vår näst yngsta dotter trodde länge att hennes mormor var 35, fast jag blev äldre när hon kom på detta så var hon inte liten. Hon ville inte ha något så vi köpte ett plommon träd till henne, han har pratat om ett sådan träd ända sen hon flyttade från sitt förra hus. Vår familj och min lillebror köpte det ihop, hon blev jätte glad. Hon bjöd på kallskuret det var gott, satt och pratade och hade mycket trevligt. Det som var lite trist är att min man fick tandvärk igen. Så det får bli att han måste ringa till tandläkaren i dag. 

När vi kom hem så la vi barnen sen tog jag och Harry ut hundarna för en runda. Fabian var helt slut när vi kom hem även Gaby var slut. Så de höll sig lugna hela kvällen de var som man fick dra ut dem innan vi gick och la oss.

Blev så ledsen när jag såg vädret i morse det skulle bli regn och åter regn, man blir så deppig. Jag gick ut och skulle hämta in tvätten men den var inte torr, det var bara att lägga in det i torktumlaren (suck). Min man åkte upp och hjälpte min svärfar med bilen sen lämnade han matlådor till dem, jag brukar nämligen göra matlådor för att min svärfar ska slippa fixa mat. Bruka även baka och lämna det till dem, det är alltid lika kul att ge dem mat eller bröd.  

Tänkte baka med barnen idag får se om de är intresserade av det lite senare, jag och Harry ska följa med vår äldsta dotter och svärson för att titta på ett hus. Det skall verkligen bli kul att få vara delaktiga i deras livs affär. Tyvärr så får man inte vara så delaktig i vår andra dotter de verka inte vilja ha så mycket med vår dotters familj/släkt att göra alls. Tycker det är så synd för jag tycker man ska vara del i varandra alla syskon. Känns i alla fall bra att den äldsta vill vara del i familjen, hoppas ara inte det kommer den dag då hon ångrar sig och det är försent.

Ni får sköta om er och ta vara på varandra. Kjamen på er

Av Rosie-Marie & Harry - 11 augusti 2008 09:33

Igår hade hela familjen bestämt att gå på hundutställning, vi hade inga egna hundar som vi skulle ställa. Däremot så hade en mycket bra vän som ställde ut sina hundar, så vi ville ge henne vårt stöd. Och det var så roligt för alla hennes hundar gick det bra för. För det var många fina hundar så det är ju roligt när det går så bra som det gick för henne.

Det som var extra roligt är att kenneln blev bästa uppfödargrupp med 1a och HP. SÅ ETT STORT GRATTIS TILL ER ALLA Och naturligtvis grattis till de andra priserna som du tog med dina hundar.Träffade även ett äldrepar som var på sin första utställning med sin hund, hon visste inget ang detta. Hon fick lite råd av en annan hundägare som också skulle tävla, även jag talade om för henne lite som jag visste. Det var ett roligt samtal man fick med de som man pratade med. Det som var lite tråkigt i denna hundutställningen var att det regnade hela tiden man blev inte varm precis. Var ändå förvånad över att barnen var så duktiga när de fick stå där och titta i regnet. Jag tittade tills det var slut i ringen medans min man åkte hem med de barnen. Han kom sedan och hämtade mig åkte sen och handlade. Kom hem fixade mat till oss barnen hade varit snälla sa 15-åringen. Sen blev det en lugn kväll barnen satt och spelade tills de skulle gå och lägga sig.Jag och min man var ute med våra hundar de bara älska den runda som vi går. Det är lite skog stigar vatten pölar pinnar ja allt som en hund kan gilla. Efter 1timmme ute så var hundarna rätt slut så när vi kom hem blev det färsktvatten sen låg de helt utslagna. Det är skönt att vara ute med djuren vi går själva med djuren det är rätt skönt att få den lilla tiden själv.

Vår 16-åring kom hem igår han var rätt slut men han hade haft roligt. Han kunde tänka sig att göra om detta fler gånger, och det blev inte vår vän ledsen för han vill gärna att vår son ska hjälpa honom nästa år.


Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
        1
2
3
4
5
6
7
8 9
10
11 12 13
14
15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25
26 27 28 29 30 31
<<< Augusti 2008 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards