Bearclaw

Alla inlägg under augusti 2007

Av Rosie-Marie & Harry - 13 augusti 2007 16:59

Tvättmaskinen körde för fullt så vi hängde ut tvätten sen tvättade ännu mer. Sen äldsta klippte gräset Harry körde trimmen funt alla burskar och runt staketet de små lekte med sina leksaker. Hundarna sprang runt tomten och tyckte det var skönt att vara hemma så de kunde springa och leka. Tiden ville inte som vi utan den bara rusade fram. Vi blev tvungna att köra och handla lite man hade ju inget hemma, och vi köpte lite hämtmat ingen av oss orkade inte stå vid spisen. Så sallad och pizza blev det vi hämtade det när vi hade handlat, hem och åt. Gjorde ordning barnen körde sen till min mor, stannade där en stund och pratade lite. Harry hjälpte Janne med sin dator så han kunde använda den, det blev riktigt bra när det blev klart. Sen var det dags att åka hem skickade ett sms till vår yngsta dotter och sa att vi var på väg hem. Hon och svärsonen skulle nämligen komma och besöka oss det var riktigt trevligt när de kom vi hade inte sett vår svärson på länge. De stannade en liten stund sen körde de hem för svärsonen skulle börja tidigt på tisdagen. Vi sen gjorde ordning alla barnen för sängen det slutade med att alla låg i den näst minstas rum. Vi satt och pratade lite sen la vi oss med.

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 12 augusti 2007 16:58

Ännu en natt som man inte kunde sova. Vaknade igen vid 03.00 inte kul nu när man är rätt trött och inte kan somna om. Jag somnade på soffan igår kväll min man var snäll och lät mig sova, så han tog hand om alla barnen igår kväll. Nu när vi är hemma igen vi kom hem i går kväll vid 17.00 tiden och det var så kvalmigt ute luften var slut. Men vi var ändå tvungna att plocka ut lite från husvagnen och kopplade på en maskin tvätt det blir lite tvätt. Tog hand om den mista sen la jag honom sen var jag borta somnade som en stock var helt slut. Men som jag sa min man var så snäll att tog hand om allt, det är verkligen skönt att man kan hjälpa åt. Vaknade som sagt vid 03tiden tittade på en film som gick hade visst sett den innan men låg och tittade på den. Sen tittade jag på en sjuk film men jag tittade på den hela, visst är det konstigt att man glo fast den inte är bra. Vår lille vaknade och ville ha lite mat, så upp och hämtade honom fixade lite välling. Efter en timme var det bara att torka hund kiss igen, ut med hunden så hon fick göra ifrån sig. Tittade nu på nyheterna som är så bra att de börjar redan kl06,00 vädret såg i alla fall ut att bli bra. Efter ytterligare någon timme så vaknade de andra små pojkarna, så det var bara att se till att även de fick lite vällning. Men nu kunde jag glömma mina nyheter det var barnprogram som gällde. Sen kom pappa en runda vi drack lite kaffe små pratade, och sen körde han igen han skulle antingen åka iväg en runda i kväll eller i morgon. Men han lovade att ha koll på vårt hus, även min mamma ska göra det ge katterna lite mat m.m Våra stora flickor håller koll även grannarna så man ska nog inte behöva vara orolig.

Nu är det bara att fixa tvätten klippa gräsmattan och snygga till lite hemma innan vi åker igen. Man vill ju att det ska se bra ut innan man sticker igen, är ju aldrig roligt att behöva komma hem och det första man ska göra är att städa. Så full fart på hela familjen för hjälpas åt för att det ska gå lite fortare. De stora pojkarna gick ner till ängen och skulle flyga med sina flygplan. De små leker med sina leksaker och bråkar lite det är som det ska vara. Sen måste vi hälsa på våra föräldrar innan vi åker för våra mammor har fyllt år.

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 12 augusti 2007 04:53

Är det inte märkligt när man kan få sova då ligger man och vrider sig och kan katten inte somna om, vaknade vid 03,15 var tvungen att gå på toa. Sen gick jag och la mig igen och det var lögn att somna om till slut gick jag upp plockade ordning mina saker och gick bort och duschade. Det var skönt att bara stå där en stund kom tillbaka till husvagnen tog ut Gaby så hon fick kissa, Sen gick jag in blev lite sotis på min man och barnen för de sov så skönt och här är jag pigg som bara den. Tog fram datorn och började skriva lite på min blogg, är man sjuk eller? –jo det är jag nog men sån är jag är rätt glad prick trots att man är lite sjuk. Ja så vad ska man göra nu? Sitter här i sängen hör på musiken längtar till mina kurser börjar igen. Det ska bli kul att dansa igen för denna sommarn har jag inte dansat något. Det är första gången på 5år det är lite konstigt vi har nämligen varit på Böda baden och dansat i 1vecka. Har varit mycket roligt men detta året så har den nya ägaren inte  velat ha med linedance den veckan som jag skulle vilja åka på. Men så är det man kan inte få allt (eller?) synd är det i alla fall, det är många ansikten som man kommer att sakna. Nu fick jag lite att göra Gaby tyckte nog lite synd om mig för hon spydde lite, det var bara ta fram papper och torka upp. Nu när det är klart sitter jag här i sängen igen och ser alla sova.

Idag ska vi köra hem det ska både bli skönt och lite trist, det är ju alltid skönt att få komma hem samtidigt så har vi haft det så kul. Och hemma är ju en annan sak där har alla sina rum här är vi mer på varandra eftersom att utrymmet är mindre. Men vi ska ju inte vara hemma så länge vi ska åka iväg igen en sista resa innan barnen ska till skolan. Min man och de stora pojkarna ska även ta ett race och antingen köra gocart eller krosscart. De har tävlat på Öland i båda och det står lika så pojkarna vill ha revansch man får väl se vad det blir. Hoppas det inte kommer regna när vi ska plocka ner förtältet vi har lite saker som skall in i husvagnen, är ju inte kul att få in allt blött.

Kjamen

 Måste bara visa er våra hundar:)

Av Rosie-Marie & Harry - 11 augusti 2007 11:36

Ännu en underbar dag på vår semester. Idag är det lördag och min mamma fyller år så vi ringde och sjöng för henne, de små pratade alla var och en. Det var visst fint väder hemma fast det var mycket varmt, så jag tror att åskan är på väg ner över. För här har det åskat nu på morgonen igen det gjorde även det igår och nu har vi swimmingpool utan för. Barnen har redan testa den och tycker den var bra, sen att vi inte gillade det lika mycket som dem är ju en helt annan sak. Hoppas nu inte att de blir sjuka det är ju inte roligt vi ska iväg en vecka till och sen börja skolorna för dem. Visst och sant börjar skolan redan på torsdag men vi har tagit ledig från skolorna eftersom vi ska på hundutställning i Norr/Nyköping nästa helg. Vi ska ställa ut vår Fabian och nu hoppas jag att det kommer gå bra för honom detta blir vår riktiga hundutställning har aldrig ställt ut på en officiell innan. Bara inofficiell och det har vi gjort två gånger det har gått bra men vi har inte gått vidare, men han har fått mycket bra kritik och vi är nöjda. Så nu hoppas vi att det ska gå riktigt bra för honom för han är en mycket fin berner sennen hund. Så nu har vi bet alla våra barn att hålla tummen riktigt hårt. Vi skall hem och vända med husvagnen i morgon och då blir det att vi tvätta av hunden innan vi kör igen. Fabian älska när jag föna honom torr och kammar honom gör honom fin, då håller vi på i 1 timme fast det kan bli längre. Det är så skönt att få sitta själv en liten stund för vi köpte en resesäng till vår minsta så nu kan jag bara lägga honom. Innan fick jag sitta med honom i famnen och sen lägga han i sin vagn men han sov inte länge utan vaknade efter 15min. Och de andra är ute och leker med sina nya vänner. Men dagen har bara börjat så vi får väl se hur denna dag kommer att vara. Det händer alltid något men vad som än är så håller vi ihop vi är en stor familj men vi har mycket kärlek till varandra. Och det är bra att barnen bryr sig om varandra och andra. Vi hörs sen!

Kjamen!

Av Rosie-Marie & Harry - 10 augusti 2007 11:35

Idag har jag inget nät tyvärr, så detta kommer in på efterhand men det som är bra är att man se till att skriva något. Gjorde som vanligt fixade lite välling till den minsta tog på mig kläderna och tog bajspåsar och kopplade hundarna. Min pappa var uppe och vi tog hundarna på en liten tur. I natt har det åskat och regnat det har varit skönt att liga och höra på hur det mullra. Idag hade vi tänkt åka till Ullared vi plockade ut alla barnen och hundarna i bilen sen körde vi. Det var bra väder inte varmt utan svalt det regnade lite. Det var bra det för då kunde vi lämna hundarna i bilen en liten stund utan att en av oss behövde stanna med dem. Så de fick sitta ute i bilen i 1timme sen var vi på plats igen och de hade inte haft det varmt. De fick sina nya leksaker som vi hade köpt till dem även barnen hade köpt lite nya leksaker, så nu får man se hur länge de håller. Det här med billigt på Ullared vet jag inte riktigt om jag vill hålla med om, lite är det ju men det kan man även hitta hemma. Visst det kan ju vara skönt att slippa springa i många affärer här finns allt under samma tak. Men jag blir bara rörig när det är så mycket folk som springer överallt, man blir över körd och man vet inte riktigt var man kan stanna med vagnen när alla skall fram, för var man än ställer sig så ÄR man i vägen. Men det är väl lite skämmigt att åka hit jag vet inte vad som lockar folk till denna trängsel, något är det i alla fall eftersom det strömma hit folk. När vi var klara med det vi skulle göra var det dags att köra tillbaka till campingen innan vi körde hem dit hade vi några stopp. Väl hemma i husvagnen så började det att åska och regna jätte mycket, det var bara att slänga in allt så vi inte blev blöta. Barnen blev lite sura för de ville köra sina radiostyrda bilar som de hade köpt, men de sprang ut mellan uppehållen. Nu var det bara att fixa lite kvälls mat tiden går verkligen fort denna dag har sprungit iväg. Sen skulle de gå och lägga sig det var de minsta som skulle i säng först. 8åringen hittade sig en ny vän han stod utanför och berättade hela släkt historien och var även noga med att tala om att jag banta. Man kan bara säga barn som säger vad de tänker på inga om och men där inte. Visst och sant gör jag det med men inte riktigt på det viset det är bara för roligt att höra på dem. Tack för denna dag.

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 9 augusti 2007 11:34

Efter att ha fikat så satt vi bakom husvagnen det var lite varmt hundarna låg under den. Vi satt där hela dagen förutom när vi gick på toaletten eller fixade mat till barnen. Tillslut så var jag tvungen att gå till affären och köpa mig ett parasoll så jag kunde få lite skugga till minstingen och hundarna. Alt hade blivit bra med min kära svärmor det kändes mycket bra, så min man körde tillbaka till oss på campingen. Han fick en liten lista över saker han skulle fixa innan han kunde komma. Det var något som vi inte kunde vara utan som blöjor, välling och en fläkt. Vår äldsta fick en ny telefon det tog lång tid innan han kunde bestämma sig om han ville ha den eller ej. Men till slut så tyckte han att den var okej då hade vi problemet att få loss honom från telefonen han hittade ju ett nytt spel som han tyckte var roligt. Man kan bara säga dessa spel som finns överallt. Innan min man hade anlänt så sprang jag fram och tillbaka med dem små så de kunde bada, blev så glad att det fanns en badbalja för våra barn är lite löjliga när det gäller att duscha. De vill inte ha vatten i ögonen fast man kan låta dem håla en handduk för, så duger inte det utan det blir rena rama skriket. Då kan ni tänka varför jag blev tacksam över att jag kunde bada dem istället. Lagom till jag skulle bada vår minsta så kom min man och han fick hjälpa till och bada honom. Tillbaka till husvagnen fixa lite kvällsmat ta fram kläder för sängen la dem, de fick titta på en film innan de somnade. Sen fick jag ta 8åringen till duschen för även han behövde bli lite ren. Det är ju skönt att man slipper duscha de två stora pojkarna. Efter detta kunde man ta det lite lugnt vi tittade lite på en film innan vi skulle gå och lägga oss min man tog hundarna ut på en liten runda. Sen gick vi och la oss GOD NATT

Kjamen

 
Av Rosie-Marie & Harry - 9 augusti 2007 10:51

Ännu en dag i värmen det är ju skönt att värmen äntligen vill komma till oss men för dem som är små och hundar är det inte skönt. Våran minsta tycker inte att det är skönt någon längre period det bara rinner tvätt från han, är lite jobbigt att hålla i honom med pågrund av han blir ju ännu värmare. Men min far tycker det är toppen han sitter ute i solen hela dagarna utan att förgås, en annan går och leta skugga för att orka med någon över huvudtaget. Jag och min far var ute och gick med hundarna som vi har gjort varje morgon vid ca06.00 det är skönt att vara ute och röra på sig. Sen när vi kom tillbaka så var (Hannes) vaken och skrek han tycker inte om att ligga hos sin pappa. Tog honom satte på lite kaffe fixade lite vällning gick ut och satte mig i förtältet. Kunde inte se på nyheterna så fick titta på en dvd film. Visst ska man inte sitta och titta på tv när man är på semester men på morgonen när alla andra sover är det skönt att få se nyheterna. Min man var tvungen att åka hem en runda idag min kära svärmor mår inte så bra han var tvungen att hjälpa sin far med lite saker. Han fick köra tidigt och han kommer inte tillbaka fören sent i eftermiddag. Så vi får väl se vad vi kan hitta på för roligt vi som är kvar. Fixade frukost till barnen och min far gav hundarna mat öppnade alla fönster i förtältet för nu började bli lite varmt inte skönt luften tar slut det blåser inte ens lite.( Men man ska ju inte klaga på värmen) Min far och vår näst äldsta son gick till ICA för att handla lite de skulle även köpa lite fika bröd ska bli roligt och se vad det blir för något. Smörjde in barnen med solkräm man vill ju inte att de ska bränna sig. Klädde av vår minsta alla kläder han fick liga i förtältet i bara blöjan det tyckte han om. Min pappa och Sammy kom tillbaka från ICK:a med nybakat fika bröd (konstigt att det inte blev något gammalt) HEHEHE: Åter kommer senare har inte till gång till nät så länge.

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 8 augusti 2007 10:47

Idag var det dags att packa allt att åka vidare till nästa ställe. Jag och min far väckte alla tidigt eftersom att vädret skulle bli sämre det skulle nämligen bli regn.  Så full fart och vi började packade ihop alla våra saker tyvärr så var det lite gnälligt de små ville inget utan bara gnällde hela tiden jag försökte göra allt som stod i min makt för att de med fick hjälpa till och packa. Men till sist så gick det bra och de blev gladare men det är ju skönt att det lugnade ner sig, man kan bli tokigt på dessa små när det ända som hörs är skrik. Väl klara så var det bara att checka ut från campingen det ända vi skulle göra innan vi körde var att köpa polkagrisar. Och när vi är på väg igen så öppnades himlen sig och vi var mycket glada att vi satt i bilen och var på väg till nästa ställe.

Hundarna satt på en innan vi kom iväg de ville inte bli kvar. Gjorde bättre plats åt Fabian där bak Gabriela får sitta fram med oss. De bara tycker om att åka bil allra helst Fabian är bilen öppen te.x hemma så kan sitta i bilen tills vi säger till honom att gå ut. 14-åringen tycker att Gabriela tar all plats för honom, det kan han ha (hehehehe) han vill ställa ut henne. Han tycker det ska bli så roligt att vi ska ha en kennel hemma. Och han vill helst att det ska ske nu så han kan jobba och få en liten slant i fickan. Men vi håller med honom det ska bli mycket roligt att få ta del i detta på både gott och ont.

Vår första mål var Ullared när vi kom dit blev vi alla mycket förvånade över att det var så olikt sig. Visst och sant så var det rätt länge sen vi var där och campade men att det kunde ändras så mycket. Vi kollade campingplatsen men det var inget för oss den var så liten att vi inte hade fått plats med barnens tält utanför. Och detta tog dom 200:-/dag för en parkernings plats inte konstigt att man blev besviken och ledsen. Så vår färd fortsatte till Falkenberg där hittade vi en camping som vi fick plats på det var helt okej. När vi skulle sätta upp förtält så var SÅ varmt man fick ingen luft man ska ju inte klaga på värmen men detta var inte skönt. När allt var klart var vi tvungna att åka och handla det blev grillat med potatissallad det var gott. Barnen gick till lekparken. Sen tog vi hundarna på en liten runda vi fick göra allt vi kunde för att stänga in Gaby hon ville inte vara där vi tyckte. Så till slut fick vi koppla henne för att hon inte skulle rymma sin väg, Fabian där emot går ingen stans visst och sant sägs det att man inte ska lita på det. Men Fabian är mycket duktig och han går aldrig någon stans utan att vi inte säger det är okej. Detta var slutet på denna dag.

Kjamen

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards