Bearclaw

Alla inlägg under augusti 2007

Av Rosie-Marie & Harry - 20 augusti 2007 21:34

Idag är det vardag igen det är både skönt och inte skönt. Det som däremot inte har varit så roligt är att två av de små barnen inte mår så bra. De har spytt om vart annat och jag vet ju inte om det är maten de åt igår eller om de har åkt på magsjuka. Men vad det än är så är det inte roligt för det blir mycket tvätt mycket gråt. De tycker ju inte det är roligt, och det förstå jag. Det som har varit lite tråkigt är att deras kusiner har varit här idag och vi har inte varit så roliga eftersom vi har varit trötta och de små inte varit bra. Men det är tyvärr inget man kan göra något åt för då hade jag ändrat på mycket. Min man har fått jobba hela dagen han är lite besviken eftersom hans chef lovade att laga hans lastbil nu när han har varit på semester, men han hade inte gjort något med den alls. Så jag förstå honom verkligen att det inte är roligt att köra en bil som inte fungera som den ska, allra helst när det blir många mil på en dag. Jag och de små har vilat om vart annat har haft lite ont i mitt huvud och man kan inte göra så mycket då. Så idag har fått bli en slappa dag utan för mycket ansträngande jag har ju fått ta hand om våra barn. Så nu sitter jag i vår soffa och skriver lite barnen sover som tur är så kanske de orka med mera i morgon. Jag hoppad att min man skall komma hem snart så jag kan få lite dricka som jag har beställt av honom lite smak satt vatten. Sen skall jag försöka sova och jag hoppas att de små får sova hela natten utan att behöva uppsöka toaletten.

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 19 augusti 2007 21:16

Nu var det söndag lite trist för vår semester är nu slut (snyft). Det har varit så skönt när vi i familjen har fått rå om varandra. Vi gör visst och sant mycket även när vi är hemma, men det är inte det samma som när man åker iväg. Nu var det bara att se till att alla kommer upp av de barn som skall med oss. Vi passade även på att plocka i ordning lite, de stora pojkarna skulle plocka ihop det de kunde göra själva. Så in i bilen med Fabian och de små och gubben och jag sen bar det iväg. Min man hade bestämt att ta en mindre väg det skulle visst ta lika lång tid fast den lilla vägen var kortare. Och det var verkligen en liten väg rena rama ko stigen talade om för min man att vad hade han gjort utan gps en . Innan gick det bra att hitta överallt när vi skulle någon stans men nu är det bara gps en som man följer blint. Och vi kom lite fel för när han skrev in det namn som vi skulle till hittade den bara en adress, men sen skrev han in postadressen då kom vi rätt. Han var inte så glad men som tur var så gick det över. Väl framme var det bara att plocka ut allt från bilen och gå in. Det var samma hundar som var med igår i Norrköping vädret var okej. Lilian kom med Janicie även hunden Lova med ägare var med. Hon var så söt och mycket större än Gaby, Fabian blev överröst av dessa två flickor men han är kol hund så han bara var. Tror han tyckte det var mysigt när de var på honom lite. Idag var jag inne i ringen själv, Fabian var jätte duktig men som igår så är han för lös i fronten. Han behöver lite mer muskler, så det är bara hem och cykla med honom och ge han lite kraftigare mat. Han är lite smal just nu han har inte velat äta så nu får vi se till att han kommer i form till tävlingen i Växjö. Då ska han visa alla vilken fin hund han är för det är han, han är bara tycker livet är toppen man kan göra vad som helst med denna hund. Och han bryr sig inte om andra hundar som skäller eller går förbi honom. Däremot så skäller han när det kommer in någon hemma och det vill man att han skall göra.  

Så nu var det Lilians tur att gå in i ringen hon gick inte heller vidare så vi tyckte att vi kunde åka därifrån. Så packade in allt i bilen sen var det bara att åka till campingen och plocka ihop allt annat. Lilian och Janicie skulle åka med oss till Gränna. Pojkarna hade varit duktiga och plockat ihop sakerna så nu var det fullt ös och se till att vi fick ihop allt, så man kunde köra. Väl klara så checkade vi ut och gav oss iväg vi stannade och köpte lite mat. När vi kom tillbaka till bilen så upptäckte jag att det hade runnit något under bilen. Min man blev inte glad det var från växellådan så vi fick köra iväg och fixa olja. Lilian och jag tog ut hundarna en runda och gav de lite vatten. Harry hade hittat någon slags lagning till växellådan som han även hällde i plus mer olja. Sen fort satte vi att köra men det såg inte bra ut det rann ut så vi fick köra in på en mack, och där var det kört för vår hem färd. Harry var tokig och besviken han hade inte haft bilen så länge och det var inte länge sen hans andra bil råkade ut för samma problem. Lilian ringde efter sin man som kom efter en stund och efter många samtal så följde Harry med dem, så han kunde hämta en hyrbil. Jag och barnen fick stanna kvar i bilen det gick rätt så bra trots allt. Tillslut kom Harry med bilen så var det bara att packa ut allt i husvagnen och i hyrbilen och låsa den andra bilen, det var ju inte roligt att behöva lämna bilen kvar. Men just nu hade vi inget annat val vi ska hämta den i veckan för vi måste även lämna hyrbilen. Det är konstigt att varje gång vi gör något så måste det hända något. Men väl hemma var det bara att packa ut barnen och det vi behövde och sen var det bara att försöka sova lite. De små fick stanna hemma från skolan de mådde inte så bra tyvärr. Men de stora killarna skulle till skolan och Harry skulle till jobbet.

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 18 augusti 2007 21:17

Lördag kväll det blåser riktigt kallt ute sitter i förtältet medans min man och våra äldsta söner flyger med sina flygplan. De tycker det är roligt när deras pappa titta på, och skall jag vara ärlig så tycker även han det är roligt. Sen låter det ju att han måste hjälpa dem och de vill att jag ska titta, det är bara att hålla med. (hehehehe) Har även lagt de små det är 8åringen och 2åringen som inte vill somna än, men ligger och titta på en film. Vår 2åring han bara älska en film som heter Katten i Hatten, måste få lov att säga att det är en mycket trevlig barnfilm som även vuxna kan titta på. Har även börjat och plocka i ordning lite så man slipper allt i morgon när vi kommer tillbaka från hundutställningen. De stora pojkarna lovade att de skulle plocka ihop sina tält och lite i förtältet så det inte var så mycket att fixa när vi kommer tillbaka. Vi ska även öra och lämna Lilian nere i Gränna innan vi kommer hem, det är hon och Janice som ska åka med. Hennes gubbe och andra hundarna är redan där nere och väntar på henne och Janice. Så hon undrade om hon fick plats hos oss och det fick hon klart man skall hjälpa varandra om man kan. Nu sitter jag som sagt här och bara njuter lite för mig själv och det är så skönt att bara vara lite, det behöver inte vara länge med lite är helt okej. För blir det för länge så saknar jag det för mycket livet runt mig. Och jag bara älska att få skriva det är roligt att kunna göra det, och även få dela med sig lite av det vi gör. Man kan ju tro att jag inte gör något annat än sitter och skriver men det gör hur mycket som helst, Men jag skriver rätt fort annars hade det tagit länge för mig att skriva allt detta som jag har gjort. För det är inte länge jag får sitta åt gången vid datorn. Nä nu ska jag sova lite innan man ska upp igen för en ny dag.

Kjamen.

Av Rosie-Marie & Harry - 18 augusti 2007 17:00

Vaknade tidigt gick upp fixade lite välling till den minsta, gick ut med hundarna. Väckte de andra barnen eftersom att de skulle med, de som skulle vara hemma var de stora de lovade att passa Gaby. Fixade Fabian lite plockade ihop alla saker vi skulle ha med sig satte ut allt i bilen, sen var det bara att köra. Väl framme så fick vi en bra parkering inte så långt ifrån ringarna, då var det bara att plocka ut allt vi behövde ha med oss. Tog vagnarna hunden och barnen och gick in det hade kommit en del Berner sennen hundar det är kul att vara på tävlingar man ser så många hundar. Lilian kom med sin flicka Janice som hon skulle ställa ut. Det kändes så bra när hon frågade om skulle ta Fabian, det var skönt för jag hade så ont i magen (har det som vi tjejer har 1gång i månaden). Fabian fick bra kritik men även denna gång så var han lite muskulös i fronten. Så nästa tävling förutom den i morgon ska vi cykla lite med honom och verkligen träna hans muskler. För jag tror att han kommer långt för alla domare har verkligen tyckt bra om honom. Det har ju varit det med hans front som tur är så kan man träna upp detta. Lilian gick däremot vidare med Janice tyvärr så kom hon bara tvåa, men det var som vår 8åring sa att det var ju bra det med. Det skall bli roligt och se vad som händer i morgon med en annan domare. Kul är det i alla fall med att tävla jag tänkte vi skulle även ställa ut Gaby nästa gång, man får en liten blodad tand. Vi gick lite på området och köpte lite till hundarna sen åkte vi och handla vidare till campingen. Fixade mat till barnen och till oss själva det var verkligen gott med mat, de två minsta somnade så de får sova en liten stund. Får 2åringen sova för länge så vill han vara uppe hela natten och det vill man ju inte. Min man hade in skaffat sig en ny leksak en radiostyrd helikopter (det som skiljer små pojkar med stora är priset på leksakerna), men det är ju bra att de har roligt. Sitter i soffan i husvagnen och väntar att kaffet skall rinna igenom så man kan få sig en kopp, innan jag ska gå med de små till lekparken.

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 17 augusti 2007 16:55

Idag blåste det mycket ute det kändes lite som hösten var redan här (men det är ju det), det ät inte klokt vi har haft så lite sommar och nu går vi redan till mörkare tider. Men det är inget man kan göra åt det tyvärr, då hade det blivit lite mera sommar. (Tal om annat.) Som vanligt börjar min morgon med att fixa välling till den minsta sen gå ut med våra hundar, när jag kommer tillbaka så är det bara att fixa välling till en utav våra minsta pojkar. Vi satt och tittade på nyheterna såg någorlunda ut för morgondagen man vill ju inte att det skall regna på hundutställningen inte heller för varmt för hundarna och en själv. Men har vi tur så kan vi slippa regnet, det är bara att hålla tummen att det blir bra. Väckte alla barnen så vi kunde äta lite frukost ihop, sen gick den näst äldsta sonen med sina bröder till lekplatsen. Jag och Harry passade på att åka och handlade lite för maten och fikat vi skulle ha med oss i morgon. När vi kom tillbaka så åt vi lite mat sen åkte vi till en gokart bana så Harry med de äldsta sönerna fick leka lite. De åkte två runder och de hade mycket roligt vår 4åring filmade dem, så det skall bli roligt och se hur den filmen kommer att se ut. Sen var vi tillbaka i husvagnen fikade lite vår 8åring hittade en ny kompis så han gick ut och lekte. Jag la de små så de ska orka med morgon dagen vi ska ju gå upp tidigt så vi kommer i tid till hundutställningen.

Kjamen.

Av Rosie-Marie & Harry - 14 augusti 2007 16:57

Katten med inatt var det min tur att inte sova. Min fru har inte kunnat sova på två nätter och jag har tyckt att det har varit så skönt att få sova. Har kommit på det att man inte ska säga så, för då får man lida själv för det. Så det blev bara några timmas sömn förstå att min fru har varit rätt trött, för det är jag denna dag. (suck). Men det är bara att bita i det sura äpplet och stiga ur bingen och göra allt som måstes göras innan vi ska åka igen.

Kjam

Av Rosie-Marie & Harry - 14 augusti 2007 16:56

Det var skönt att få sova lite mer än vanligt, min man var den som inte fick sova. Men nu var det bara att ta ut hundarna så de fick göra ifrån sig. Göra välling till den minsta, satte mig framför tv såg nyheterna för att se vad det skulle bli för väder dit vi skulle. Se till att fixa frukost till alla barnen och att de hade packat alla sina saker. Plocka ordning allt inne i huset det var bara att dammsuga och torka golvet så det lite trevligt ut när man kommer hem. Packa ut allt i husvagnen och mat varor som vi hade köpt igår. Nu skulle vi även bada Fabian så att han blir fin till hundutställningen, så fram med slangen schampot och börja tvätta av honom. Sen när det var klart är man tvungen att föna honom torr, men det som är så skönt är att Fabian älska när man plocka med honom. För det tar lite tid att få hela hunden torr. Nu när detta var klart var det att se till att alla satte sig i bilen, (då körde vi). Vi körde inom mina svärföräldrar innan vi körde på riktigt, vi tog en fika ihop. Pratade lite sen hjälpte kan till att diska upp all disk innan vi körde iväg, Leif följde med oss ut pratade med oss vi hade kunnat stå utanför och pratat i flera timmar. Men tyvärr var vi tvungna att köra vi talde om att när vi väl kommer hem så ska vi hjälpa till med städningen igen, ska även hjälpa till lite på tomten.

Nu är vi äntligen klara och nu körde vi. Alla barnen tyckte det skulle bli kul att få komma iväg igen. Det var halvklart väder ute rätt okej när man sitter i en bil, vi ska åka några mil. Väl framme så fick vi tag i en bra plats, barnen fick plats med sina tält de stora ville nämligen sova i sina tält. Så det var bara att packa ut allt fixa ordning allt i förtältet barnen var ute och lekte. Åt lite kvällsmat sen var det bara att fixa de små för kvällen, de större barnen satt uppe med oss och pratade lite.

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 13 augusti 2007 22:31

Ännu en natt som man inte kunde sova. Vaknade igen vid 03.00 inte kul nu när man är rätt trött och inte kan somna om. Jag somnade på soffan igår kväll min man var snäll och lät mig sova, så han tog hand om alla barnen igår kväll. Nu när vi är hemma igen vi kom hem i går kväll vid 17.00 tiden och det var så kvalmigt ute luften var slut. Men vi var ändå tvungna att plocka ut lite från husvagnen och kopplade på en maskin tvätt det blir lite tvätt. Tog hand om den mista sen la jag honom sen var jag borta somnade som en stock var helt slut. Men som jag sa min man var så snäll att tog hand om allt, det är verkligen skönt att man kan hjälpa åt. Vaknade som sagt vid 03tiden tittade på en film som gick hade visst sett den innan men låg och tittade på den. Sen tittade jag på en sjuk film men jag tittade på den hela, visst är det konstigt att man glo fast den inte är bra. Vår lille vaknade och ville ha lite mat, så upp och hämtade honom fixade lite välling. Efter en timme var det bara att torka hund kiss igen, ut med hunden så hon fick göra ifrån sig. Tittade nu på nyheterna som är så bra att de börjar redan kl06,00 vädret såg i alla fall ut att bli bra. Efter ytterligare någon timme så vaknade de andra små pojkarna, så det var bara att se till att även de fick lite vällning. Men nu kunde jag glömma mina nyheter det var barnprogram som gällde. Sen kom pappa en runda vi drack lite kaffe små pratade, och sen körde han igen han skulle antingen åka iväg en runda i kväll eller i morgon. Men han lovade att ha koll på vårt hus, även min mamma ska göra det ge katterna lite mat m.m Våra stora flickor håller koll även grannarna så man ska nog inte behöva vara orolig.

Nu är det bara att fixa tvätten klippa gräsmattan och snygga till lite hemma innan vi åker igen. Man vill ju att det ska se bra ut innan man sticker igen, är ju aldrig roligt att behöva komma hem och det första man ska göra är att städa. Så full fart på hela familjen för hjälpas åt för att det ska gå lite fortare. De stora pojkarna gick ner till ängen och skulle flyga med sina flygplan. De små leker med sina leksaker och bråkar lite det är som det ska vara. Sen måste vi hälsa på våra föräldrar innan vi åker för våra mammor har fyllt år.

Kjamen


Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8 9 10 11 12
13 14
15
16
17 18 19
20 21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2007 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards