Bearclaw

Alla inlägg under juli 2007

Av Rosie-Marie & Harry - 19 juli 2007 18:31

Vad tiden går fort ena stunden väntar man att allt ska hända nu när vi har fått hem vår lilla hund valp så bara rinner tiden iväg. Vi trodde först att våran Fabian skulle bli lite sur, men inte han han bara tyckte inte en liten som skall klänga på mig. Första dagarna så vände han sig bort från henne fast nu kan han även ligga brevid henne:)

Det är mycket jobb men det är värt var enda sekund. Våra barn bara älska våra hundar så kärlek får dom mer än väl. Man får nästan stoppa dom så dom får vila lite med. Men dessa underbara hundar är en sådan älskvärd hundras som tycker mycket om sin familj. Och ha en stor hund och en valp med på semester är helt okej man märker inte dom fast ytan är mindre.

Jag älskar mina hundar och alla mina barn och min man

 TACK FÖR ATT NI FINNS!

Av Rosie-Marie & Harry - 14 juli 2007 18:22

Vi hade inte fått många timmar sömn precis, men det var bara arr spotta i näven och köra gärnet. Ge barnen frukost fixa till Fabien sätta in barnen i bilen och Fabian. Dom stora pojkarna var kvar på campingen och passade Gabriella(Gaby) hon är för liten att ha med sig.

Väl framme på utställningen var det bara att försöka varva ner så inte mitt stress påverkar hunden. Vi gick in i ringen att fick bra kritik men han var lite slapp i fronten. Så det är bara hem och träna honom till nästa tävling. Har bara tävlat trågånger nu men katten vad kul det är. Det är lika roligt att se andra tävla som att vara i ringen själv:)

Efter en stund så körde vi barnen var lite trötta( man kan förstå dom).

Hämtade dom stora barnen och Gaby och raggade lite.

Och vädret var toppen man blir så glad när solen skiner.

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 13 juli 2007 18:11

Hade sprungit ut och in halva morgonen Gabriella ville kissa mycket.

Så det var bara att ta på skona och gå ut med henne, tur att man bor på landet så att man slapp att tapå sig alla kläder. Utan att man kan gå i nattlinnet. Satt och såsade i soffan sen var det bara att fixa i ordning våran lilla son sätta han i bilstolen och i bilen. Sen var det hundarna gjorde ren buren som hon kom i så hon kunde sitta i den i bilen. Sen var det bara att lasta hundarna och köra iväg och hämta våra pojkar som var hos mormor.

Väl framme hos henne så blv det liv dom bara ville klappa kela denna lille valp. Fick lägga in bromsen så att hon inte skulle bli för rädd, men det gick bra. Vi var där en stund sen bar det hem igen.

Vi skulle nämligen iväg med husvagnen idag till Öland det är hundutställning där på lördag. Började packa husvagnen klar, sen var det det där med min mans jobb. Han vet ju inte riktigt när han slutar trodde att han skulle vara hemma hr vid 17.00 men inte utan han kom 21.00 Våra barn var inte så glada men det var bara att packa in barn, hundar i bilen och köra iväg.

Väl framme på campingen så skulle vi placka upp förtältet det gick bra till slut.

Nu var det bara att försöka sova några timmar innan vi skulle till utställningen.

Av Rosie-Marie & Harry - 12 juli 2007 17:57

Alla små barnen vaknade tidigt och undrade är dom skulle till sin mormor. Dom skulle vara där när jag, min man, våran näst äldsta son och den yngsta skulle åka och hämta våran valp. Men tro nu inte att allt gick bra nej då. Vi får redan på att valpen inte kunde komma idag för dom hade inte så mycket dom skulle frakta i djur väg. Hade vi tur kunde det bli på måndag, min man han var tokig. Ringer runt halva flyget i Belgien och med mycket om och men så fick han dom att ta med henne till Kastrup.

Sen var det ju det att hon skulle komma med flyget kl19.00 men inte hon kom med flyget 21.00 Väl nere åt vi lite innan vi skulle hämta henne flyget blev försenat. Och när hon väl hade kommit så var det andra problem som stod ivägen för oss. Med mycket pappers arbete så lyckades vi att få hem våran lilla tjej. Vår son Sammy han satt med henne i knäet hela vägen hem.

Väl hemma så plockade vi allt tog ut våran stora hund så han fick rasta sig lite. tog i valpen och Fabian och det gick mycket bra. Sen var det bara att försöka sova min man skulle upp igen om tre timmar och jobba.

Vilken dag tur den är över sköt om er:)

Kjamen

Av Rosie-Marie & Harry - 11 juli 2007 17:51

Vaknade till ännu en dag som man bara önskade att allt skulle gå fort tills nästa dag. Barnen bara frågade när ska vi hämta henne hur lång tid tar det. Dessa frågor fick jag höra hela långa dagen. Och jag har inte ett barn som frågade utan 6st hemma varnade barn som undrade. Som tur var frågade inte dom två stora lika mycket men dom mindre.

Jag tror vi har mailat och ringt uppfödaren tusen gånger för vi vill inte att det skall bli några fel längs vägen. Och det är mycket som skall fungera.

Så nu får vi bara vänta till nästa dag när vi skall hämta hem vår nya familje medlem.

Ha det bra till vi hörs igen:)

Av Rosie-Marie & Harry - 10 juli 2007 17:50

det var skönt att vakna denna morgon när man såg solen skina på himmlen.

Är det inte konstigt när man väntar på något varför det känns som det tar flara dagar timmar. Fast det inte riktigt gör det.

Vi väntar på ett mail från Belgien och man har aldrig kollat upp sina mail så många gånger som vi gör just nu. Vi väntar på uppgifter angående våran nya valp, så vi kan hämta hem henne. Barnen tycker att hon skall komma nu, dom har lite svårt att förstå att det är inte att bara hämta.

Men ett gammalt ord språk säger ju att inget är som väntans tider.

Men man kan inget annat än att vänta och längta det ska bli roligt sen får vår hund Fabian sälskap.

Så vi får bara vackert vänta tills alla papper och allt annat är klart.

Kjamen:)

Av Rosie-Marie & Harry - 9 juli 2007 17:46

Vi vill börja med att tacka en helt underbar männinska. Marianne som är uppfödare av Berner sennen hundar.

Vi fick kontakt med henne för några år sedan då vi skulle köpa vår första Berner valp. Hon förklarade noga för oss: att komma och titta var ingen mening om vi inte hade bestämt oss till 100%.

Vi fattade först ingen ting, tills vi kom hem till dom, man bara smälte. Vilka underbara hundar.

Vi köpte då vår första Berner, Jonny Jagger som vi döpte till Tito. Våra barn ville att han skulle heta så.

Vi fick tyvärr bara ett år med denna underbara kille som var som en underbar nalle björn. Vi fick låta honom somna in( vila i frid vår kära hund).

Ledsna som vi var så ville vi inget annat än ha oss en ny hund.

Marianne rekomenderade Lilian Kandell. Vi ringde henne och hade sådan tur att vi kunde få köpa en valp av dom. Vi tog en dagsutflykt och körde till Stockholm för att få se vår hund. Vi fick till och med den stora äran att välja först och fick även välja vilket namn han skulle ha. Vi fick välja mellan två namn, och det blev Fabian. Han är idag 3år gammal.

Vi åkte upp till dom på våran första kennel träff i våras. In med barn och hund och på med husvagnen, sen bar det iväg till Stockholm. Det var mycket roligt att få se alla dessa hundar. Lilian och Gunnar bjöd hem oss till dom och det var mycket trevligt. Hon tyckte vi skulle testa att ställa ut honom. Sag o gjort, så när vi kom hem läste jag och min man igenom hundsport för att se vilken utställning vi skulle åka till. Marianne hjälpte oss lite och tyckte vi kunde börja med en liten inofficiell. Iväg till Kalmar bar det. Det gick bra för att vara första gången tyckte både Lilian coh Marianne. Och detta gav oss rejält blodad tand....

Hem igen och o anmälde oss till 3st till, och även en utbildning som Marianne tyckte vi skulle gå på. Inte nog med detta utan vi började även att fundera allvarligt på att skaffa en hund till, och varför inte en tik.

Vi började att fråga Marianne om vi kunde sätta upp oss för en tik. Hon fick tre tikar men visste inte om vi kunde ta en eftersom dom var tingade.

Men hon gav oss namn till andra bra uppfödare både i Sverige, Danmark, Holland och Belgien. Så vi började en jakt efter en liten flicka.

Vi satte upp oss för en tik i Skåne som även den blev osäker eftersom där fanns andra före i kön.

Sen fick vi tag i en uppfödare i Belgien som hade en tik till oss. Men det var inte helt lätt, vi har haft en massa mail telefon samtal med henne.

Hennes engelska har inte varit så bra. Då har vi skickat mailen vi har fått till Marianne och hon har kunnat läsa vad som har stått.

Vi har haft det så bra att vi har kunnat maila, msn:at och ringt denna underbara Marianne som har gjort allt för att hjälpa oss.

För det är ju inte bara hämta en hund, nejdå.

Det är ju en hel djungel av papper o lagar som talar om hur det skall gå till. Och tro oss det har inte varit lätt. Men vi ska köpa en tik som vi hoppas snart skall vara hos oss snart. Vi hoppas även att kunna köpa tiken nere i Skåne. Vi vill börja med en liten uppfödning av Berner sennen hundar.

Så tusen tack för dessa underbara människor som vi har haft äran att få lära känna. Marianne med familj och Lilian med familj mfl. TUSEN TACK:)

Tidigare månad - Senare månad

Presentation

Omröstning

Hur gillar ni att äta semlor??
 Äta toppen först
 Äta med varmmjöl på talrik
 Äter den som den är
 Ta bort mandelmassan
 Gillar det inte alls.

Fråga mig

5 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9 10 11 12 13 14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24 25 26
27
28 29
30
31
<<<
Juli 2007 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards